Hollands Kroon heeft zeven locaties in beeld voor toekomstig asielzoekerscentrum

Datum:
 • woensdag 5 oktober 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA - Binnen de gemeente Hollands Kroon zijn zeven locaties in beeld als mogelijke plek voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (azc). Of er ├╝berhaupt een azc komt, is overigens vooralsnog onzeker.

  Door Mike Deutekom - 5-10-2016, )

  I
  nwoners van de gemeente konden mogelijke locaties, waar in hun ogen eventueel een azc gevestigd zou kunnen worden, bij de gemeente aandragen.
  In totaal 41 mensen hebben van die mogelijkheid gebruik gemaakt.

  Suggesties

  Van de suggesties zijn nu zeven plekken overgebleven die aan de - door de gemeenteraad en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) - gestelde eisen voldoen.
  Daarbij gaat het om drie locaties bij Nieuwe Niedorp: ten noordwesten van het fietspad tussen de Kostverlorenstraat en Oosterweg, bij de Oude Provincialeweg en Ooievaarsweg of ten noordwesten van de Strijkmolen en Weidemolen.
  Verder zijn er twee plekken bij Anna Paulowna geschikt volgens de gemeente: de locatie ’Doppenberg’ bij Elshof Zuid en bij de Randweg.

  Robbenplaat

  Een andere mogelijkheid zou zijn op bedrijventerrein Robbenplaat bij Wieringerwerf of op de hoek van de Kremersweg en Noorderlaan in Hippolytushoef.
  Burgemeester en wethouders van Hollands Kroon bepalen na 26 oktober welke locaties voor een eventueel azc aan de gemeenteraad worden voorgelegd.
  De raad neemt daarna een besluit over waar een opvangcentrum kan komen, als er in de toekomst toch een verzoek komt van het COA of Hollands Kroon toch asielzoekers wil opvangen.
  Het besluit over de ’achter de hand-locatie’ wordt waarschijnlijk in de vergadering van november genomen.

  Mening

  Inwoners van de gemeente kunnen tot en met 25 oktober via de site van de gemeente hun mening over de zeven overgebleven opties geven.
  Daarbij kan men ook reageren op argumenten voor of tegen, die andere inwoners op de site achterlaten.
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten