Molens in Groetpolder ’onrustig’, maar mogen van provincie

Datum:
 • woensdag 5 oktober 2016
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - WINKEL - Twee – of misschien drie – verschillende types windmolens in de Groetpolder tasten de kwaliteit van het landschap aan. Daarmee geeft Gedeputeerde Staten de PVV gelijk. Maar verder niet.

  Door Ed Dekker - 5-10-2016, 

  De partij had de provincie kritische vragen gesteld over het vervangen van een deel van de huidige turbines in de polder bij Winkel en Kolhorn. Voor GS is de aantasting geen reden om de zogeheten ’opschaling’ te verbieden. Dat blijkt uit de antwoorden op de vragen.
  ARO
  Diverse modellen molens in polder veroorzaken een ’onrustig beeld’, stelt de provinciale Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling (ARO). Deze commissie heeft het plan van Windmolens Groetpolder BV eind augustus beoordeeld. Op het onderdeel ’ruimtelijke kwaliteit’ is de score van dit plan het laagst in vergelijking met drie andere windmolenplannen in Noord-Holland. Toch voldoet het plan voor GS aan de eisen van de provincie.
  Het Groetpolderplan is niet beoordeeld door een onafhankelijke landschapsarchitect, aldus GS. Volgens de wettelijke eisen is dat niet nodig. Op meer plaatsen in Noord-Holland komen turbines van verschillend type bij elkaar te staan, kondigt Gedeputeerde Staten aan.
  Subsidiemelkkoe
  De PVV ziet windmolens als een ’vette subsidiemelkkoe’ voor projectontwikkelaars en landeigenaren. De provincie Noord-Holland ziet dat anders. GS: ’Ondernemers maken gebruikt van mogelijkheden die hen worden geboden’.

  Noordhollands Dagblad
  0 reacties :

  Een reactie posten