Provincie schrapt 69 ha bedrijventerrein in Noordkop

Datum:
 • dinsdag 27 september 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • WIERINGERWERF - De provincie heeft een streep gehaald door 69 hectare beoogd bedrijventerrein in de Kop van Noord-Holland.


  Door Ed Dekker - 26-9-2016, 

  Het gaat om Robbenplaat bij Wieringerwerf (49 ha), Zijtwende bij Haringhuizen (dertien ha) en Witte Paal in Schagen (zeven ha). Deze bedrijventerreinen zijn overbodig, stelt de provincie.

  De betrokken gemeenten Hollands Kroon en Schagen leggen zich daar bij neer. Het schrappen van Zijtwende betekent dat de locatie tussen de Muggenburgerweg en Tolkerdijk definitief van de baan is als bedrijventerrein. De 49 hectare van Robbenplaat blijft agrarisch in gebruik.

  Noordhollands Dagblad

  _______________________________________________________________

  Vervolg

  Robbenplaat voor boer

  Ed Dekker ed.dekker@hollandmediacombinatie.n1

  Projectontwikkeling Maatschappij Wieringermeer blijft eigenaar van de 49 hectare grond bij Wieringerwerf die de beoogde bestemming van bedrijven-terrein verliest.

  Op aandrang van de provincie noudt de gemeente Hollands Kroon de twee laatste fasen van het gebied Robbenplaat-Zuid niet langer in reserve. Met Agriport A7 (nog vijf hectare direct beschikbaar) en de rest van Robbenplaat (31,5 ha) vindt gedeputeerde Jaap Bond van Economische Zaken het aanbod in Hollands Kroon ruim voldoende.

  Agriport en HGG Vastgoed werken samen in Projectontwikkeling Maatschappij Wieringermeer. Directeur Jack Kranenburg van Agriport: „De agrariërs kunnen deze 49 hectare blijven gebruiken. Wij verkopen deze gronden niet. Misschien dat ze ooit wel nodig zijn voor bedrijfsvestiging."

  In 2020 nemen de Noordkopgemeenten en de provincie de behoefte aan grond opnieuw onder de loep. Tot 2040 is 6z hectare bedrijfsgrond nodig in de gemeenten Schagen, Hollands Kroon en Den Helder, verwacht de provincie. Verdeeld over de drie gemeenten is 53 hectare direct beschikbaar (Kooyhaven bij Den Helder niet meegerekend). Op de achterhand is er nog 47 hectare, waarvan vijftien ha in Robbenplaat.

  Volledig van baan is Zijtwénde bij Schagen (dertien ha). Ontwikkelaar PBP wil af van 'de grond". Hier zou een transformatorstation komen.
  _____________________________________________________
  Gronden blijven in handen van ontwikkelaar
  ____________________________________

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten