Dijk tussen Kooyhaven en kanaal doorgestoken

Datum:
 • woensdag 14 september 2016
 • in
 • Categorie: , , ,
 • DEN HELDER - Met een kleine ceremonie wordt donderdagmiddag de dijk tussen Noord-Hollands Kanaal en Kooyhaven doorgestoken.


  Door Den Helder eo - 14-9-2016, 

  De werkzaamheden voor de aanleg van de Kooyhaven op grondgebied van Hollands Kroon zijn in volle gang. Donderdag om 15.20 uur wordt de daadwerkelijke verbinding tussen de Kooyhaven en het naastgelegen kanaal gerealiseerd.

  Het gaat om de entree van de eerste insteekhaven. Via deze insteek kunnen schepen straks de Kooyhaven gemakkelijk bereiken. In het bassin staat al water. Het doorsteken van de dijk kan dus gecontroleerd verlopen. Opdrachtgever Port of Den Helder en de bouwcombinatie Dura Vermeer en de Vries & van de Wiel laten gasten de doorsteek bijwonen.


  Noordhollands Dagblad

  ___________________________________


  Overzicht Kooyhaven

  2 reacties :

  h.oldeboom zei

  Paar maanden werk en 14 jaar bestuurlijk/ambtelijk ouwehoeren; welke kosten zijn het hoogst ? Die van het gelul of van tekenwerk/voorbereiding en uitvoering?
  En als klap op de vuurpijl: Geen gegadigden oftewel : hoe vernietig ik kapitaal? (= belastinggeld)

  Bakker zei

  Gelukkig is het een project van de lange adem, aldus windbuil Meskers, we hoeven ons dus helemaal niet druk te maken om de kosten want in de toekomst zal er heel misschien wel een bedrijfje te vinden zijn dat met veel subsidie een deel zal willen "huren".

  Een reactie posten