Hollands Kroon zet zoektocht naar geschikte azc-locatie toch voort

Datum:
 • woensdag 14 september 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA - De gemeente Hollands Kroon zet haar speurtocht naar een geschikte locatie voor een asielzoekerscentrum (azc) voort. Zelfs al kapt staatssecretaris Klaas Dijkhoff alle plannen af.

  Door Lydia Jasper - 14-9-2016, 

  ,,We hopen een lijst met drie mogelijke locaties op termijn te kunnen presenteren’’, zegt burgemeester Jaap Nawijn.

  Meedenken

  In Hollands Kroon zijn de inwoners gevraagd om mee te denken. Nawijn wil dat proces niet staken; zeker omdat de gemeente in andere zaken vaker burgers om advies gaat vragen.  ,,Om te voorkomen dat mensen het gevoel krijgen dat ze niet serieus worden genomen.’’
  Nawijn denkt dat het wijs is om een locatie achter de hand te hebben als de situatie toch verandert. Zodat Hollands Kroon klaar is wanneer er toch een beroep op de gemeente wordt gedaan.

  Toekomst

  ,,Er is gezegd dat er voldoende opvang is, daarmee verwijst de staatssecretaris naar 2016 en 2017. Maar niemand kan in de toekomst kijken. Misschien is de situatie in 2018 wel heel anders. Of over drie maanden.’’

  Nadat de bevolking is gehoord, vergadert de gemeenteraad op 22 november over een azc.
  ,,Het betekent overigens niet dat op de drie mogelijke locaties geen andere ontwikkelingen mogelijk zijn. Er worden geen gronden gereserveerd.’’

  De overheid heeft nu te veel capaciteit in de opvang, aldus Schager burgemeester Marjan van Kampen.

  Instroom

  ,,Het is gewoon niet meer nodig. Er is nu veel minder instroom van vluchtelingen en de gemeenten maken ook behoorlijk wat woonruimte vrij voor de mensen die in het land mogen blijven.”


  Het gevolg is dat er nu opvangcentra half leeg of zelfs leeg staan.


  Noordhollands Dagblad

  5 reacties :

  Anoniem zei

  Typisch Hollands Kroon, er zullen wel weer vrienden van het College of Raadsleden een klein vermogen verdienen aan de komst van een AZC.

  Anoniem zei

  Niet te filmen wat een zootje slapjanussen De burger laat zich niet voor de gek houden of voor Jaap met de korte achternaam zetten.

  Sam Kooy zei

  De vriendjes doe werkelijk álles voor elkander's schatjes. Remke, Dijkhof en ook Rutte. VVD toch. Nawijn verwacht een dikker betaalde job. Dat is duidelijk. Dus: goede sier maken. Is en blijft een rat.

  Anoniem zei

  In Oude Pekela is de bevolking ten einde raad vanwege het AZC. In de Groningse asielcentra zijn vorig jaar 759 geregistreerde(en dan nog de niet geregistreerde) incidenten gebeurd. Het gaat onder meer om geweldsdelicten, vernielingen, bedreigingen, zedendelicten en zes zelfmoordpogingen.
  Af en toe wordt er een politieagent met een fles ongelukkig geslagen maar we moeten volhouden mensen: meer, meer en nog meer halve of hele wilden importeren en Nederland is eerdaags niet meer veilig voor de eigen bevolking of zou meester (helemaal geen leraar)Jos van Kuijeren en zijn extreem linkse maten zelf eens de boel gaan financieren en onderbrengen in plaats van de jeugd in gevaar te brengen, of heeft deze dwaas de berichtgeving over de aanrandingen in Almere door zijn favoriete doelgroep(asielzoekers) ook al niet gelezen?

  Theo Moras zei

  Jaap Nawijn weet van geen wijken en zet z'n plannen gewoon door
  De gemeente Hollands Kroon zet haar speurtocht naar een geschikte locatie voor een asielzoekerscentrum (azc) voort. Zelfs al kapt staatssecretaris Klaas Dijkhoff alle plannen af.
  Dan nog houd Jaap z'n poot stijf en hoopt drie mogelijke locaties te kunnen presenteren.
  Hollands Kroon zijn de inwoners gevraagd om mee te denken en Nawijn wil dat proces niet staken omdat de gemeente van plan is ook in andere zaken vaker burgers om advies te vragen.
  Daar heeft misschien wel enigszins gelijk in maar dat geldt voor dingen die echt van belang zijn en niet voor zulke onzin waar hij nu mee bezig is.
  Het is toch niet te filmen wat een zootje slapjanussen zitten er eigenlijk in de raad, beseffen zij dan niet dat de burger zich niet voor de gek laat houden of voor Jaap met de korte achternaam laat zetten.
  Maar nee hoor Jaap Nawijn heeft weer eens in z'n glazen bol gekeken en denkt hier zelf anders over.
  Dat de gemeenteraad hier op 22 november ook nog over wil vergaderen is helemaal niet te begrijpen.
  Ze blijven keurig naar zijn pijpen dansen ook al is het niet meer nodig.
  En dat vind ook burgemeester van Kampen maar dat is de burgemeester van Schagen en die heeft geen glazen bol nodig en kijkt naar de realiteit.

  Een reactie posten