Verdelgers gaan in de ban

Datum:
  • woensdag 2 december 2015
  • in
  • Categorie: , ,
  • Den Haag - Chemische bestrijdingsmiddelen mogen vanaf maart volgend jaar niet meer gebruikt worden op stoepen, pleinen en andere verharde ondergronden. 


    Door dit verbod kunnen deze agressieve onkruidverdelgers niet meer in de bodem en dus het grondwater en drinkwater terechtkomen.

    Vanaf eind 2017 geldt het verbod ook voor parken, plantsoenen en andere onverharde gronden. Tenminste, als het de Tweede Kamer deze maand nog lukt om het wetsvoorstel van staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) aan te nemen.

    Gisteren werd gestemd over diverse moties over het wetsvoorstel, waardoor de weg nu vrij is om de wet aan te nemen, dan wel af te keuren. Een meerderheid was tijdens eerdere overleggen voorstander.

    Voor de landbouw, sportvelden en siertuinen worden uitzonderingen gemaakt. Zij vallen buiten het verbod en mogen dus de verdelgers blijven gebruiken.


    NHD




    2 reacties :

    Anoniem zei

    Nederland barst van de wetten en voorschriften, maar als de wil om te handhaven er niet is dan is het zinloos. Hollands Kroon heeft laten blijken alles maar te willen gedogen. ( is lak hebben aan de Tweede en eerste Kamer en een ander woord voor werkweigering)

    Rob Ravensteijn zei

    Gemeente zal zelf weer het onderhoud van straten en pleinen ter hand moeten nemen. Hiervoor bestaan borstelmachines. Alleen zo is dat controleerbaar. Het venijn zit in de uitzonderingen. Zowel bij openbaar groenbeheer, particulier gebruik en vooral in de landbouw. Het doel van de maatregel wordt niet begrepen: gevaarlijk voor mens en milieu. Algemeen verbod op de productie!

    Een reactie posten