Moerbekers tegen raad: Kom logeren

Datum:
 • zaterdag 2 november 2013
 • in
 • Categorie: ,
 • Anna Paulowna - „Kom een weekendje bij ons logeren, dan weet u: daar moet het transformatorstation niet komen". 
  Mike Deutekom

  Dat zei Lenneke van 't Hof donderdagavond tegen de gemeenteraad van Hollands Kroon. Vele tientallen inwoners van de Moerbeek en Haringhuizen kwamen de raad duidelijk maken dat ze absoluut tegen de komst van een transformatorstation zijn.

  Inspreker Koomen was heel duidelijk richting raad en college: „Al moet ik naar Brussel, ik zal me blijven verzetten tegen de komst van dat transformatorstation.

  Een industrieel bouwblok van vier hectare midden in agrarisch terrein, dat is onvoorstelbaar en tegen alle regels.." Ook de andere insprekers deden een emotioneel beroep op de gemeenteraad.

  Zo riep Piet Zwemmer de raad op om hun ware gezicht te tonen. „Bestuurders die alleen politiek bedrijven zijn vaak alleen bezig met de volgende verkiezingen. Echt betrokken bestuurders denken aan de volgende generaties." Harold Lukas stelde dat het station best op het toekomstig bedrijventerrein Zijtwende kan komen „Zeker nu de N242 toch wordt aangepakt, kunnen de kabels best onder de grond door. Dat wil het kabinet op termijn ook."

  NHD


  0 reacties :

  Een reactie posten