Personeel eist bankroet

Datum:
 • zaterdag 2 november 2013
 • in
 • Categorie: ,
 • 2-11-2013 - Breezand - Vier medewerkers van het Breezandse mechanisatiebedrijf Antha van Hienen eisen vandaag bij de rechtbank in Alkmaar het bankroet van hun werkgever.
  Martijn Gijsbertsen

  De meeste van de ruim twintig werknemers van het bedrijf steunen de actie. Het personeel heeft achterstallig salaris tegoed. Een Helderse leverancier van de onderneming aan de Wjjdens Spaansweg heeft zich bij de faillissementaanvragers aangesloten. Ook de weduwe van een ex-personeelslid, die recht heeft op een overlijdensuitkering, steunt de aanvraag.

  Er hangen al langer donkere wolken boven het bedrijf dat installaties en machines construeerd voor de agrarische, industriele en offshore sector. Recent is via Internet een executieveiling van materieel, machines, gereedschappen en inventaris op last van de Belastingdienst en bank gehouden.

  Ook is Antha van Hienen verwikkeld in een zakelijk conflict met een afnemer van een lelieplantmachine. Deze klant stelt dat het apparaat niet deugt, heeft beslag laten leggen en claimt vier en een halve ton schadevergoeding.

  Antha van Hienen is in 2008 ontstaan door het samengaan van Antha en Van Hienen, bedrijven die actief zijn sinds respectievelijk 1928 en 1958.

  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten