Aantal langdurig werldozen in Noordkop stijgt

Datum:
  • woensdag 5 juni 2013
  • in
  • Categorie: , ,


  •  Noordkop - Tegenover een betrekkelijk geringe toename van de werkloosheid in april, staat in de Noorakop een belangrijke stijging van het aantal mensen dat langer dan een half jaar buitenspel staat.
    Hans Duin n.duin@hdcmediami

    In Hollands Kroon steeg dit aantal in een jaar tijd van 407 naar 499. 

    In Schagen was er een toename van 457 naar 522. Deze tendens kan van belang zijn, omdat duurzaam werklozen in de bijstand komen. En dat is voor rekening van de gemeenten.

    De cijfers van het UWV over april zien er bepaald niet somber uit. In Hollands Kroon nam het werkloosheidsclifer toe van 1009 naar 1026, in Schagen van 1006 naar 1015. Op jaarbasis hangen er meer donkere wolken boven.Hollands Kroon. De stijging van de werldoosheid met 42 procent ligt aanzienlijk boven het landelijkgemiddelde (34,2 procent). Schagen loopt in de pas met de rest van Nederland (35,8 procent).

    Er raken het laatste jaar relatief meer mannen dan vrouwen werkloos. Een
    logische ontwildteling in een regio die naast de bouw werkgelegenheid biedt aan onderwijs en zorg. In de laatste twee sectoren ligt bet aantal ontslagen vooralsnog lager.

    De jeugdwerkloosheid in de regio is betrekkelijk laag, zeker bij de groep van 5 tot 20 jaar. In Hollands Kroon was er in die leeftijdscategorie een afname op jaarbasis van twintig naar negentien, in Schagen van vijftien naar dertien jongeren. Voor de begin-twintigers is het beeld wat somberder. Daar ging de teller in Hollands Kroon van 63 naar 85, Schagen van 41 naar 70.



    NHD










    0 reacties :

    Een reactie posten