Provincie kan Polder dwingen mee te werken aan Kooyhaven

Datum:
  • maandag 2 april 2007
  • in
  • Categorie:
  • 2 april 2007

     Anna Paulowna - De provincie schuwt niet om tot een zogeheten aanwijzing over te gaan als de gemeente Anna Paulowna tegen de komst van de Kooyhaven blijft.
    Met dit instrument kan de provincie gemeenten dwingen mee te werken aan plannen.

    H. Borghouts, commissaris van de Koningin, verwacht niet dat het zover hoeft te komen. ,,Ik geloof in de redelijkheid van de raad van Anna Paulowna.’’

    Die gemeenteraad is altijd unaniem tegen de vestiging van een Kooyhaven op Polders grondgebied geweest. Het natte bedrijventerrein zou op termijn zo’n negenhonderd arbeidsplaatsen opleveren en inmiddels is een Limburgs bedrijf serieus geïnteresseerd zich in de Polder te vestigen wanneer Kooyhaven wordt gerealiseerd.

    De raad van Anna Paulowna is tegen geweest uit angst voor de komst van zware industrie en volgens hen is nooit aangetoond dat een nieuwe haven écht noodzakelijk is. Toch komt er een nieuw onderzoek dat rond de zomer klaar moet zijn.

    Borghouts: ,,Ik denk dat het rapport gaat aantonen dat een Kooyhaven absoluut noodzakelijk is. En dan moet Anna Paulowna haar conclusies trekken’’, zegt Borghouts. ,,We willen liever niet tot aanwijzing overgaan. Maar soms houdt praten op en móeten er gewoon dingen gebeuren.’’

    Borghouts heeft goede hoop dat Anna Paulowna alsnog overstag gaat. ,,Er zijn nieuwe argumenten.’’ Daarmee doelt hij op bedrijven die bereid zijn te investeren in de Noordkop als de Kooyhaven er komt.


     Bron: NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten