Stormloop op nieuwe huisartsenpraktijk in Anna Paulowna, duizenden patiënten maken de overstap

Datum:
 • dinsdag 16 juli 2019
 • in
 • Categorie:
 • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA
  Inwoners uit Anna Paulowna en Breezand schrijven zich massaal in bij de nieuwe huisartsenpraktijk HKN in Anna Paulowna. Sinds afgelopen vrijdag zijn dat er ruim tweeduizend.


  Winnie van Galen 16-1-2019
  De verwachting is dat die hoeveelheid de komende dagen verder toeneemt, zegt directeur Leonie Steenvoorden van de Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland (HKN). Verder geeft ze aan dat er vooralsnog geen stop is op het aantal inschrijvingen.
  ,,We hebben geen getal in ons hoofd.’’ Een en ander hangt af van de vraag in hoeverre de huisartsenorganisatie erin slaagt artsen en ondersteunend personeel aan zich te binden die vanaf maandag in de nieuwe praktijk aan de slag willen gaan, aldus Steenvoorden.
  De nieuwe Huisartsenpraktijk HKN is sinds eind vorige week in het leven geroepen nadat de drie praktijken van huisarts Arstrid van Heusden, met vestigingen in Anna Paulowna en Breezand, onvoldoende zorg wist te leveren.
  Zo is het voor haar 9500 patiënten niet meer mogelijk een afspraak voor een spreekuur te maken.
  Daarnaast speelt mee dat Van Heusden vanwege een huurconflict haar praktijkruimte in Anna Paulowna voor morgen dient te verlaten. Van Heusden heeft aangegeven de zaken vanuit haar praktijk in Breezand weer op te pakken.
  De huisartsenkwestie in Hollands Kroon is op het bord beland van minister Bruno Bruins van Medische Zorg. Over de kwestie heeft hij contact gehad met de gemeente Hollands Kroon (waar Anna Paulowna en Breezand onder vallen), zorgverzekeraar VGZ en de Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland.
  Vooralsnog stelt de minister zich op het standpunt dat bovengenoemde partijen ‘er alles aan doen wat in hun vermogen ligt om in deze precaire situatie te komen tot een structurele oplossing ter borging van de reguliere huisartsenzorg.’
  Bruins heeft de kwestie aangekaart bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Indien nodig zal er volgende week tussen genoemde partijen ‘overleg plaatsvinden om de stand van zaken te bespreken en te bezien of er aanvullende acties nodig zijn’, aldus de minister.
  Noordhollands Dagblad

  ________________________________________
  Lees ook: 

  1 reacties :

  Anoniem zei

  En wat als ALLE patienten overstappen? Zou leuk zijn.

  Een reactie posten