Hollands Kroon wil toeristen

Datum:
 • woensdag 19 november 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 • Noordkop -  Touringcar vanuit hoofdstad naar Kop.


  Lydia Jasper

  De gemeente Hollands Kroon gaat in januari om tafel met Amsterdam Marketing om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Laatste is de organisatie op het gebied van toerisme, cultuur, congressen en bedrijvigheid in de metropool. „Wij willen de toeristen in Amsterdam attenderen op het gebied ten noorden van de hoofdstad", zegt wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon. „Op ruim een half uur afstand ligt de grootste paprikakas ter wereld en kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de Waddenpoort van Den Oever. Maar de mogelijkheden zijn legio. Als dagjesmensen met een touringcar naar de Noordkop afreizen, betekent dat ook verlichting voor Amsterdam. In de zomer is de stad vol toeristen."

   De gemeente Hollands Kroon wil groepen toeristen naar de Noordkop lokken. Wethouder Theo Meskers heeft daarom in januari een gesprek.met directeur Frans van der Avert van Amsterdam Marketing. Want de volle hoofdstad wil volgens Meskers best dagjesmensen attenderen op alternatieve mogelijkheden.

  Ga in een wereldstad als Londen op vakantie en het is voor veel toeristen gebruikelijk tussen hotel en bezienswaardigheden te reizen met trein, tram, metro of bus. Drie kwartier is geen uitzondering. „Stap in Amsterdam in een touringcar en ruim een half uur later gta je op Wie- Hollands Kroon lonkt naar toerist in Amsterdam ringen", zegt Meskers. „Met name de oostkant van onze gemeente is door de A7 goed bereikbaar."

  Paprikakas

  Volgens Meskers heeft het gebied genoeg te bieden aan toeristen. „Mensen kunnen een kijkje nemen op Agriport in de grootste paprikakas ter wereld en bij de Waddenpoort Den Oever; ons erfgoed. Of de zuidelijke kant van deoordkop: ze kunnen naar het Tuilhen- en Parfumflessenmuseum en het dagje afsluiten met een streekdiner. Wellicht besluiten dagjesmensen om het verblijf te verlengen met een overnachting."

  Hij ziet dan ook wel brood in een systeem waarin op regelmatige basis toeristen vanuit de hoofdstad met een touringcar naar de Kop rijden. „Het valt me op dat in Amsterdam reclame wordt gemaakt voor plaatsen als Broek op Waterland en Volendam. Wij grijpen de kans om mensen te attenderen op het gebied daarachter. Gelet op de reisafstand zou je dat zelfs als een Amsterdam-Noord kunnen beschouwen."

  Drukte

  Hij denkt dat Amsterdam er ook garen bij spint. „In de zomer is de hoofdstad vol. Ze kan die drukte soms niet aan. Een van de manieren om verlichting te brengen, is het opzetten van zo'n busdienst."  NHD
  5 reacties :

  Anoniem zei

  Denken ze nu echt dat de mensen uit Amsterdam naar een provincie willen komen kijken dat giert van de windturbines?

  Anoniem zei

  We hebben in de hoofdstad meer dan de helft bewoners van niet Nederlandse afkomst en die zullen ongetwijfeld middels gesubsidieerde reisjes kennis willen maken met de leefstijl van bewoners in de Kop van Noord Holland, mits er natuurlijk een forse geldelijke bonus voor ze in het verschiet ligt, maar dat moet kunnen met al die Gutmenschen in regering en 2e Kamer.

  Anoniem zei

  Ze kunnen komen kijken naar windmolens (oordoppen in of in de bus blijven zitten!), kassen, bloembollen. Maar NIET naar natuur, want die wordt hier met veel enthousiasme en kortzichtigheid geweerd door CDA en VVD, ofwel de LTO.

  Anoniem zei

  Moet je eens in september in Anna Paulowna rijden; het lijkt de Sahara wel.
  Er groeit NIETS meer. Er liggen alleen bollenlanden onder water en verder is de grond in deze provincie helemaal dood door landbouwgif.
  Het stinkt er en het ziet er niet uit.
  We vragen alle mensen die de Bloembollendagen willen bezoeken dit ook eens in het najaar te doen. Kopen ze nooit meer tulpen.

  Anoniem zei

  Het bureautje van wethouder Meskers zal er wel aan verdienen.

  Een reactie posten