Touringcar vanuit hoofdstad naar kop

Datum:
 • dinsdag 18 november 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon -  Gemeente Hollands Kroon wil groepen toeristen naar de Noordkop lokken.
  vervolg

  Wethouder Theo Meskers heeft daarom in januari een gesprek.met directeur Frans van der Avert van Amsterdam Marketing. Want de volle hoofdstad wil volgens Meskers best dagjesmensen attenderen op alternatieve mogelijkheden.

  Ga in een wereldstad als Londen op vakantie en het is voor veel toeristen gebruikelijk tussen hotel en bezienswaardigheden te reizen met trein, tram, metro of bus. Drie kwartier is geen uitzondering. „Stap in Amsterdam in een touringcar en ruim een half uur later sta je op Wieringen", zegt Meskers. „Met name de oostkant van onze gemeente is door de A7 goed bereikbaar."

  ___________________________________________________

  Hollands Kroon lonkt naar toerist in Amsterdam 

  ___________________________________________________

  Paprikakas 

  Volgens Meskers heeft het gebied genoeg te bieden aan toeristen. „Mensen kunnen een kijkje nemen op Agriport in de grootste paprikakas ter wereld en bij de Waddenpoort Den Oever; ons erfgoed. Of de zuidelijke kant van de Noordkop: ze kunnen naar het Tulpen- en Parfumflessenmuseum en het dagje af- sluiten met een streekdiner. Wellicht besluiten dagjesmensen om het verblijf te verlengen met een overnachting."

  Hij ziet dan ook wel brood in een systeem waarin op regelmatige basis toeristen vanuit de hoofdstad met een touringcar naar de Kop rijden.

  „Het valt me op dat in Amsterdam reclame wordt gemaakt voor plaatsen als Broek op Waterland en Volendam. Wij grijpen de kans om mensen te attenderen op het gebied daarachter. Gelet op de reisafstand zou je dat zelfs als een Amsterdam-Noord kunnen beschouwen."

  Drukte 

  Hij denkt dat Amsterdam er ook garen bij spint. „In de zomer is de hoofdstad vol. Ze kan die drukte soms niet aan. Een van de manieren om verlichting te brengen, is het opzetten van zo'n busdienst."


  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten