Schagen betreurt uitspraak Molen 158

Datum:
 • woensdag 19 november 2014
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Schagen - De nieuwe omgevingsvergunning zal binnenkort  worden verleend aan de eigenaar.


  Mike Deutekom  



  De gemeente Schagen is niet verrast door de uitspraak van de rechtbank in Alkmaar. Die oordeelde dat de windturbine Molen 158 in Sint Maartensbrug op straffe van een dwangsom moet verdwijnen. „Gelet op de uitspraak van de bestuursrechter een jaar geleden hadden we deze uitspraak wel verwacht. De civiele rechter heeft zich, ook gelet op het ontbreken van een andersluidend rechterlijk oordeel tot nu toe, daaraan te conformeren. Dat is dan ook gebeurd. Wij vinden het een vonnis met grote gevolgen voor de eigenaar. Hoe de gemeente daar in staat is bekend, gelet op de procedures die gevoerd worden om de molen te legaliseren", meldt een woordvoerster van de gemeente.

  Schagen wacht op de uitspraak van de Raad van State in twee zaken rond molen 158. „Dat zal meer duidelijkheid geven over de situatie en wellicht nadere gevolgen gaan hebben. Echter zal binnenkort de nieuwe omgevingsvergunning worden verleend aan de eigenaar. De voorbefidingsprocedure bevindt zich in een afrondende fase."


  NHD





  1 reacties :

  Anoniem zei

  Waarom neemt de gemeente Schagen een eigenaar van een al jaren illegale windmolen zo in bescherming en geeft ze kapitalen uit op kosten van de gemeenschap, aan proces en advocaatkosten?

  Heel eenvoudig: wethouder V.d.Veek heeft namelijk hetzelfde probleem als bij de illegale windmolen van Schuijt, ook te groot, ook op een verkeerde plaats waar ook geen vergunning voor is, dus ook illegaal en zo is precies hetzelfde het geval bij de molen van V.d.Graaf.
  Voorwaar een prachtig stelletje maffiafiguren in de Schager politiek en de onwetende burgers maar betalen, als het niet aan proces- of advocaatkosten is dan is het wel aan de schandalig hoge subsidiebedragen die dat soort heerschappen opstrijken met hun illegale molentje. Voor dat soort figuren past slechts een woord: TUIG.

  Een reactie posten