Nieuwe gezondheidsklachten door coronaprik bekend

Datum:
 • zondag 7 juli 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Nederlanders, die zijn gevaccineerd met het coronavaccin, kunnen soms langer last houden van opgezette lymfeklieren.


  Redactie 7-7-2024


  Dit blijkt uit meldingen van bijwerkingencentrum Lareb. Hoewel deze bijwerking doorgaans binnen twee weken verdwijnt, zijn er gevallen gemeld waarin de zwelling tot zes maanden aanhoudt.

  Tot 16 augustus vorig jaar heeft Lareb 67 meldingen ontvangen van mensen die last hadden van langdurig opgezwollen lymfeklieren na hun coronavaccinatie. In zulke gevallen adviseert Lareb om een huisarts te raadplegen, meldt Hart van Nederland. "Ook al lijken aanhoudende vergrote lymfeklieren na coronavaccinatie onschuldig, huisartsbezoek blijft noodzakelijk om andere oorzaken uit te sluiten."

  In het najaar staat een nieuwe vaccinatieronde tegen COVID-19 gepland. Deze is voornamelijk gericht op mensen van 60 jaar en ouder, zorgmedewerkers en mensen die de griepprik ontvangen. 

  Er komt steeds meer naar buiten over mogelijke bijweringen van de coronaprik. Zo denken wetenschappers dat coronavaccins mogelijk deels verantwoordelijk zijn voor de toename van oversterfte sinds de pandemie. Dit blijkt uit een recente studie gepubliceerd in het BMJ Public Health door onderzoekers van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij analyseerden gegevens uit 47 westerse landen en ontdekten dat er sinds 2020 meer dan drie miljoen extra sterfgevallen zijn geweest, een trend die aanhoudt ondanks de uitrol van vaccinaties en inperkingsmaatregelen.
   

  Oversterfte in Nederland
  Al drie jaar lang overlijden er wekelijks honderden Nederlanders meer dan verwacht, on onduidelijke redenen. Jaarlijks gaat het om 14.000 extra sterfgevallen. Daarom was er in februari een Kamerdebat over de oversterfte. Desondanks wil Zorgminister Pia Dijkstra (D66) een aangenomen Kamermotie hieromtrent niet uitvoeren.

  Sommige experts vermoeden een direct verband tussen de coronavaccinatie en de aanhoudende oversterfte. Onder meer hoogleraar Ronald Meester denkt dit. "Als je bijvoorbeeld kijkt naar de vaccinatievolumes van de laatste boosterronde, dan zie je dat de totale sterfte daarmee lijkt te correleren. Zeker bij de laatste boostercampagne zie je dat zodra de campagne begint, de oversterfte toeneemt", zei hij eind 2022 bij NieuwRechts. "Je ziet het gewoon voor je ogen gebeuren."

  Ook komt er een academisch onderzoek naar een mogelijk verband tussen oversterfte en de coronavaccins. Hiervoor is genoeg opgehaald via een crowdfundingsactie. De campagne kreeg pas echt een boost toen viroloog Marion Koopmans er negatief op reageerde via sociale media.

  Ondertussen blijkt uit onderzoek dat steeds meer coronamaatregelen niet tot amper effectief zijn geweest. Het gaat om mondkapjesvaccins en de afstandsregels.

  NieuwRechts  0 reacties :

  Een reactie posten