Volgens de ‘experts’ is dit het warmste voorjaar ooit en wil je dat gewoon niet zien

Datum:
 • dinsdag 11 juni 2024
 • in
 • Categorie: ,
 • Op de Veluwe was zelfs nachtvorst.  Robin de Boer 11-6-2024


  Help door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:08

  Het zou maandag weleens recordkoud kunnen worden. Mogelijk was het de koudste junimiddag sinds tenminste 1986 of langer. Op de Veluwe was zelfs nachtvorst.

  Er zijn veel zachtere januaridagen denkbaar dan de huidige junitemperaturen, twittert Marc Putto, de weervoorganger van Nederland.

  Op het westerstrand kwam het kwik vanmiddag om 17.00 uur niet boven de 9 graden uit. De gevoelstemperatuur was 4 à 5 graden daar. Putto: “Ja echt!”

  Deze is hilarisch

  Bij de NOS lezen we ondertussen dat het het warmste voorjaar ooit is. Maar de perceptie van mensen klopt vaak niet, beweert bioloog Arnold van Vliet. “Ik hield vorige week een praatje en vroeg naar het karakter van het voorjaar. 18 procent vond het een koud voorjaar en maar 4 procent zeer warm. We zien het gewoon niet,” aldus Van Vliet.

  Het bericht leidt tot veel hilariteit. “Deze is hilarisch. Vandaag 11 graden, regen. De ‘perceptie’ van de ‘experts’ van de NOS,” reageert privacy-expert Bas Filippini.

  FVD-fractiemedewerker Annelies Strikkers voegt toe: “Het is 10 juni 2024, 13 graden buiten en de verwarming sprong net aan bij mij thuis. Maar volgens de ‘experts’ is het het warmste voorjaar ooit en wil ik dat gewoon niet zien.”

  Global boiling

  “Media: warmste voorjaar ooit! ‘Global boiling’! Klimaatverandering! Droogte! Realiteit: 12 graden en non-stop regen in juni,” aldus rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

  Ook columnist Marianne Zwagerman heeft de verwarming aangezet. “Nachtvorst en kletsdroog. Climate change is real lieve mensen.”


  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Rutte was ook een zeer bekwame premier, alleen zien we dat niet.

  Anoniem zei

  Als de mensen nu nog niet begrijpen dat de NOS regelmatig fake nieuws verspreidt moeten ze zich eens goed laten nakijken anders komt alle hulp te laat voor ze. DE medewerkers van de NOS kunnen ze zonder uitzondering opsluiten, zo gek zijn ze.

  Een reactie posten