Topwetenschapper werd door Erasmus MC ontslagen wegens kritiek op COVID-19-vaccinaties, maar nu is er gerechtigheid

Datum:
 • vrijdag 28 juni 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Wetenschappelijke integriteit wint van pseudowetenschappelijk gekonkel.


  Robin de Boer 28-6-2024


  Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:49

  Dr. Rogier Louwen werd door het Erasmus MC op staande voet ontslagen omdat hij wees op de risico’s van de coronavaccins en de beperkingen van de PCR-test.

  De moleculair bioloog vocht zijn ontslag aan voor de rechter, waar Potkaars geen beelden van mocht maken. De reguliere pers was afwezig. “Ik kan niet bevatten dat ik zo kil en koud aan de kant word gezet,” zei Louwen tegenover De Andere Krant.

  Tijdens de zitting bleek dat Marion Koopmans van het Erasmus MC een document aan het juridisch dossier van Louwen had toegevoegd, waarin hij wordt gediskwalificeerd.

  Niet het geval

  Zijn wetenschappelijk onderbouwde kritiek op de vaccinaties en de PCR-test werden gebruikt als argumentatie voor zijn ontslag. Na het ontslag en de beslaglegging werden er klachten ingediend. Louwen zou de ‘wetenschappelijke integriteit hebben geschonden’.

  Woensdag oordeelde het onafhankelijke LOWI (Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit) dat dit niet het geval was. Het orgaan adviseerde zelfs om zijn preprints over de PCR-test, die onder valse voorwendselen waren teruggetrokken, weer terug online te plaatsen.

  Wetenschappelijke controversen zijn onderdeel van de wetenschap en horen thuis in het wetenschappelijke forum en debat, aldus het LOWI. Zijn artikel over de PCR-test staat inmiddels weer online. Niets staat er nu meer in de weg om het paper in te dienen bij een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift.

  Geproost

  Op deze uitkomst heeft hij geproost. “Na meer dan een jaar superblij dat de waarheid eindelijk zegeviert,” aldus Louwen.

  Hij krijgt veel steun. “Het recht zegeviert in jouw geval,” zegt huisarts Els van Veen. “Mooi en terecht!” vindt onderzoeksjournalist Marc van der Vegt.

  Gerechtigheid

  Ook data-analist Wouter Aukema feliciteert hem met deze overwinning. Arts Maarten Vasbinder schrijft: “Goed nieuws, Rogier. Uiteindelijk winnen we het. Ze doen er echter alles aan een nieuwe ramp te veroorzaken. Ze zijn Pfizer & Co.”

  Moleculair bioloog Peter Borger resumeert: “Topwetenschapper Rogier Louwen werd in 2022 door het Erasmus MC ontslagen omdat hij wetenschap boven pseudowetenschap verkoos. Dit lijkt me groot nieuws. Nu is er gerechtigheid! Wetenschappelijke integriteit wint van pseudowetenschappelijk gekonkel.”

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten