'PVV'er Markuszower wordt minister Migratie, Agema wordt op zorg gezet - Brekelmans minister van Defensie, Keijzer op Wonen'

Datum:
 • woensdag 12 juni 2024
 • in
 • Categorie:
 •  Er wordt steeds meer bekend over de verdeling van de ministersposten en staatssecretaris-posten in het kabinet Dick Schoof I.  doorMichael van der Galien12-6-2024


  De PVV krijgt Migratie, Zorg, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Economische Zaken en Infrastructuur. Als ministers worden onder meer genoemd: Gidi Markuszower en Fleur Agema.


  PVV-ministers

  Als Agema minister van Zorg wordt is dat voor veel mensen écht goed nieuws. Zij zet zich al jaren in voor een betere zorg en heeft met name Hugo de Jonge regelmatig hard aangepakt omdat die er een puinhoop van maakte. Natuurlijk heeft ze enge Woke-denkbeelden, maar wat de rest van de Zorg betreft weet je dat Agema het écht wel goed bedoelt en haar best gaat doen om de boel te redden.

  Gidi Markuszower als minister voor Immigratie is ook een positieve ontwikkeling. Markuszower heeft in het verleden veel aanvaringen gehad met ministers die de migratie totaal uit de klauwen lieten lopen. Hij weigerde dan een stap terug te doen en pakte ze hard aan. Hij is dus echt wel een havik op dit onderwerp - wat precies is wat Nederland nodig heeft.


  BBB

  De BoerBurgerBeweging krijgt slechts twee ministers, maar het zijn wel meteen ministersposten die er toe doen. De eerste minister die BBB mag leveren is die van Landbouw, namelijk. Dat biedt perspectief. Gaat die BBB'er nu ingezet worden om de boeren alsnog om de tuin te leiden? Of zet de BBB-minister zich juist in voor hun belangen? Als het laatste het geval is, dan is dat echt wel goed nieuws.

  Mona Keijzer wordt genoemd als minister van Wonen. Zij moet er dus voor zorgen dat er eindelijk weer Woningen gebouwd gaan worden. Daarbij wordt ze dan ook meteen vicepremier voor BBB.
  Opvallend is dat BBB ook de staatssecretaris van Landbouw mag leveren. Dat hele ministerie komt dus in handen van Caroline van der Plas en co. Goed onderhandeld!


  NSC

  NSC krijgt Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken, Sociale Zaken en Onderwijs. Die laatste is jammer. De PVV heeft in de persoon van Harm Beertema immers een geweldige man om dat ministerie te leiden. Nu komt er toch een halve Woke-figuur op te zitten. Een gemiste kans.
  Als minister-kandidaat wordt Eddy van Hijum al genoemd. Hij zou vicepremier worden én minister van Sociale Zaken. Nou ja. Veel succes. Het is een CDA-ministerpost, dus dat past heel goed bij hem, zullen we maar zeggen.


  VVD

  Het zal niemand verbazen dat de écht slechte ministers bij de VVD vandaan komen. De VVD krijgt Financiën, Defensie, Klimaat (?), en Justitie. Zorgwekkend, want die partij heeft juist van die departementen jarenlang een puinhoop gemaakt. Met name Justitie en Financiën zijn altijd stokpaardjes van de VVD geweest. De effecten daarvan zijn bepaald niet positief geweest voor Nederland.

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.

  Wat past écht zorgelijk is, is dat oorloghitser Ruben Brekelmans genoemd wordt als Defensieminister voor de VVD. Erger dan dat wordt het niet. Die engnek wil echt alleen maar meer, meer, meer oorlog in Oekraïne. Op X is hij voortdurend bezig mensen bang te maken voor Rusland én het idee te verkondigen dat we de directe confrontatie aan moeten gaan met Moskou. Deze vent is geopolitiek gezien écht een neoconservatief pur sang. Doodeng dus. Als deze engnek in het kabinet komt weet je: Nederland gaat nog meer aansturen op een directe NAVO-oorlog met Rusland. 

  Ook is er al een naam bekend voor de minister van Justitie. Het zou gaan om David van Weel. Veel mensen hebben die naam nooit gehoord. Prima. Het vervelende is alleen dat hij tijdenlang raadsadviseur van premier Rutte is geweest. Het is dus een Ruttiaan. What could go wrong?

  Kortom, de verdeling is duidelijk. Sommige namen die genoemd worden zijn echt positief te noemen, maar in andere gevallen gaat het om heel vervelende types die juist zover mogelijk van de macht gehouden moeten worden.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten