BREEK! Kabinet is rond: álle partijen hebben een AKKOORD over ministers en staatssecretarissen

Datum:
 • woensdag 12 juni 2024
 • in
 • Categorie:
 •  De kogel is door de kerk! PVV, VVD, NSC en BBB hebben een akkoord met elkaar gesloten over alle ministers en staatssecretarissen die deel gaan uitmaken van kabinet Dick Schoof-I.  doorMichael van der Galien 12-6-2024


  Dat zeggen BBB-leider Caroline van der Plas én Geert Wilders zelf.

  Op X laat Wilders er geen twijfel over bestaan dat a) ze eruit zijn en b) dat hem dit bijzonder blij maakt. "We zijn eruit!" schrijft hij. "Akkoord over alles!" Hij sluit af met: "Een nieuw kabinet."
  Dit betekent dus dat er niet alleen een akkoord is bereikt met elkaar over welke partij welke posten zou krijgen om te verdelen, maar ook over de daadwerkelijke namen van de ministers en staatssecretarissen. De naam van de gewenste premier was al langer bekend. Dat is voormalige AIVD- en NCTV-spion Dick Schoof.
  Logischerwijze heeft die keuze nogal wat wenkbrauwen doen fronzen onder rechtse kiezers. Schoof is er immers verantwoordelijk voor dat hele horden kritische rechtse Nederlanders steevast weggezet worden als 'een gevaar voor de rechtsstaat' en 'extreem' in allerlei AIVD-rapporten. Daarnaast beschikt hij natuurlijk over ongekend veel informatie over alle Nederlanders - en zeker over politici, en dan al helemaal over Geert Wilders, die sinds jaar en dag beveiligd wordt door de mensen die voor Schoof werkten.

  Hoe dan ook, we gaan nu dus heel snel horen wie plaats mogen nemen in het kabinet Dick Schoof-I. De afgelopen maanden werd er vaak gesuggereerd dat Fleur Agema het één en ander zou moeten doen wat betreft Volksgezondheid. Ze is daar bijzonder gepassioneerd over en heeft onderhand ontiegelijk veel ervaring. Verder loopt er bij de PVV niet heel veel expertise rond. De meeste ministers en staatssecretarissen van Wilders zullen dus van buiten de politiek moeten komen. Misschien Harm Beertema bij onderwijs?

  Aan de andere kant hebben we ook namen voorbij zien komen als Nicki Pouw-Verweij, de BBB-arts die net buiten de boot viel bij de parlementsverkiezingen, maar die natuurlijk een prima keuze zou zijn voor staatssecretaris.

  Mona Keijzer is ook heel vaak genoemd. Zij wordt zelfs gezien als een goede mogelijke vicepremier. De kans is groot dat ze daar inderdaad voor ingezet gaat worden. Zoveel mogelijke staatssecretarissen en ministers heeft BBB immers niet. Keijzer heeft wat dat betreft al ervaring en is ook nog eens populair.

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.

  Bij de VVD maakt het niet zoveel uit wie het worden; dat zijn allemaal tassendragers van Mark Rutte. En bij NSC? Daar zitten extreem veel CDA'ers. Zie Omtzigt zelf maar ook zijn secondant Eddy van Hijum. De kans is groot dat er minstens een paar NSC'ers uit de fractie het kabinet ingaan.

  Of doen de coalitiepartijen wat ze eerder zeiden? Zetten ze een kabinet op van ministers en staatssecretarissen die vanuit buiten de politiek komen? Want als Wilders geen premier mag worden, waarom zouden ándere Kamerleden dan wel minister mogen worden? Dan is het beter om alleen maar onafhankelijke bestuurders aan te trekken, of niet?

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten