Door Clintel.

Op dinsdag 18 juni vindt ons eerste echte (jubileum)congres plaats: van 10 tot 18 uur in Roelofarendsveen. Hiervoor zijn inmiddels 90 kaarten verkocht, maar er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar.

Zoals we reeds eerder aankondigden, komt speciaal voor deze gelegenheid de bevlogen Amerikaanse klimaatonderzoeker Willie Soon naar Nederland. Wie het klimaatdebat een beetje volgt, kent Willie Soon waarschijnlijk wel. Hij was in 2003 een van de eerste onderzoekers die zich kritisch uitliet over de beruchte hockeystickgrafiek van Michael Mann en zal met zijn lezing het congres afsluiten.

De rest van het programma is minstens zo interessant. Uiteraard ontbreken de Clintel-oprichters Guus Berkhout en Marcel Crok niet. Guus zal een boodschap hebben voor het publiek over hoe het verder moet met Clintel en vooral met het klimaatdebat en het klimaatbeleid. Marcel heeft een hele nieuwe lezing voorbereid over klimaat in de rechtszaal: is dat de plek waar het debat beslecht moet worden?

Waterbouwkundig ingenieur Hessel Voortman heeft de afgelopen tijd gewerkt aan twee razend interessante papers over de zeespiegel. Is er nu wel of niet een versnelling in de zeespiegel te zien? Bert Weteringe sluit het ochtendprogramma af met een lezing over het wel en vooral het wee van wind op land.

De lezingen van het ochtendprogramma zijn alle in het Nederlands.

Over het middagprogramma hebben wij je hierboven al geïnformeerd. Na de lezing van Gregory Wrightstone zal de Nederlandse vertaling van zijn boek A very convenient warming (Een Welkome Opwarming) worden gepresenteerd. Dit programma is volledig in het Engels. Kaarten voor alleen het middagprogramma (€ 30,00) koop je hier.

>Hieronder zetten we dit fantastische, gevarieerde programma (waar je absoluut bij moet zijn) nog eens op een rij. Een uitgebreide beschrijving van het hele programma vind je op onze website.

Datum: 18 juni 2024
Tijd: 10.00 tot 18.00 uur

Locatie: Hal60 in Roelofarendsveen (Pasteurweg 60, 2371 DW, Roelofarendsveen)
Tickets (inclusief koffie en lunch): 49 euro voor Vrienden van Clintel, 79 euro voor overige bezoekers. Bestellen kan via de Clintel webshop.

 

 

 Programma onder voorbehoud:

09:00 uurOntvangst
10:00 uurOpening dagvoorzitter
10:05 uurBoodschap van Guus Berkhout
10:25 uurHessel Voortman: Versnelt de zeespiegelstijging nu wel of niet?
10:55 uurMarcel Crok: Moet de klimaatoorlog in de rechtszaal gewonnen worden?
11:25 uurBert Weteringe: De impact van het windbeleid
12:00-13:15 uurLunch
13:15 uurTheo WoltersEnergy transition, a reality check
13:50 uurGregory Wrightstone about his book A Very Convenient Warming
14:25 uurJacob Nordangård: The Climate Emergency Illusionists
15:00 uurPauze
15:30 uurKeynote Willie Soon: Scientific challenges of the “detection and  attribution of global warming”
16:45 uurBorrel
18:00 uurEinde

 

Vrienden van Clintel kunnen maximaal twee tickets bestellen voor elk 49 euro. Dit geldt ook voor mensen die nu besluiten Vriend van Clintel te worden. Nieuwe vrienden van Clintel ontvangen ook nog een boek naar keuze uit de webshop van Clintel.

Bereikbaarheid
Hal60 is goed bereikbaar met de auto (het ligt vlakbij de A4). Er is overal gratis parkeren.
Er gaan directe bussen vanuit Schiphol en station Leiden.

***