Mysterieuze verdachte in moordzaak Pim Fortuyn: Vriend van Volkert ‘was informant van de AIVD’

Datum:
 • zaterdag 22 juni 2024
 • in
 • Categorie: ,
 • Molhoek had na de moord op Fortuyn een ontmoeting met de vriendin van Volkert. 

   

  Robin de Boer 22-6-2024


  Help ons door deze info met anderen op je socials te delen!
  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:04

  Er is na ruim twee decennia nog altijd geen bevredigend antwoord gekomen op de vraag wie Volkert van der G. het wapen leverde waarmee hij op Pim Fortuyn schoot. Twintig jaar na dato krijgt Argos-journalist Eric Arends een vertrouwelijk politierapport in handen, met daarin opzienbarende details over een bijzondere verdachte.

  Politie en Openbaar Ministerie hebben maandenlang een veroordeelde oud-kompaan van topcrimineel Stanley Hillis aangemerkt als mogelijke leverancier van het moordwapen. De verdachte, Paul Molhoek, was veroordeeld wegens verboden wapenbezit en stond op de radar van de inlichtingendienst. Hij woonde in het Wageningse kantoorpand van Volkert.

  Zijn rol in het onderzoek naar de moord heeft nauwelijks de publiciteit gehaald en bleef ook in het proces nagenoeg onbesproken.

  Informant van de AIVD

  Molhoek had na de moord op Fortuyn een ontmoeting met de vriendin van Volkert. Aan de lichaamstaal was te zien dat hij heel duidelijk instructies gaf aan die vriendin. Verscheidene (oud-)politiemensen vermoeden dat hij destijds een informant was van de AIVD.

  Toen in november 2004 ook Theo van Gogh werd vermoord, gingen politie en justitie achter de Hofstadgroep aan. Ze ontdekten dat de woning in Amersfoort die goed uitzicht bood op de verblijfplaats van verdachte Jermaine Walters op naam stond van Molhoek.

  Kan dit allemaal nog toeval zijn?

  “Toen dachten we wel van: kan dit allemaal nog toeval zijn?” zegt een politiefunctionaris in de podcast ‘Vriend van Volkert’, waarvan de eerste drie afleveringen vanaf zaterdag online staan.

  “De BVD (voorloper van de AIVD, red.) had een ‘handler’ in de buurt van Volkert geplant?” vraagt theatermaker George van Houts, die ervan overtuigd is dat de moord op Fortuyn geen eenmansactie was.

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

  0 reacties :

  Een reactie posten