Komt er een wethouder in Hollands Kroon bij, of blijft het bij vier?

Datum:
 • dinsdag 25 juni 2024
 • in
 • Categorie: , ,

 • HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWA - Het aftreden van GroenLinks-wethouder Lilian Peters vraagt volgens het CDA in Hollands Kroon om een debat.  Winnie van Galen 25-6-2024


  Daarin moet onder meer duidelijk worden of het standpunt van de wethouder over een plan voor zonne-atollen in het IJsselmeer op de juiste wijze door de provincie is verwoord.

  Een maand geleden maakte Peters haar aftreden bekend. De grootste fractie in de gemeenteraad (OHK) zegde het vertrouwen in haar op toen ze tegen de wens van de gemeenteraad in zou hebben gehandeld.

  Centraal stond het Plan Buitendijk waarin de opwekking van zonne-energie met 2,5 miljoen panelen een grote rol speelt. Die opwekking is uitgedacht in de Wieringerhoek, in het water van het IJsselmeer. De provincie is hier voorstander van, dit in tegenstelling tot de gemeenteraad van Hollands Kroon. 

  Open en transparant 

  Over hoe een en ander in elkaar steekt, wil het CDA helderheid krijgen via een debat. ‘Hetgeen zou passen bij een coalitie die bij aanvang heeft aangegeven open en transparant te willen opereren en te bouwen aan vertrouwen’, aldus de christendemocraten in een brief aan het college van B en W. 

  Tevens wordt helderheid verlangd over hoe de coalitie verder gaat nu een van de vijf wethouders is vertrokken en de fractie van GroenLinks de coalitie heeft verlaten. ‘We hebben nu geen beeld hoe het college vorm gaat krijgen. En daarbij, niet onbelangrijk, er mogelijk een verschuiving in portefeuilles kan optreden.’ Het CDA wijst er verder in de brief op dat de gemeenteraad opnieuw een besluit moet nemen mocht het college van B en W het bij vier wethouders willen houden

   

  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten