Amerikaanse staat klaagt Pfizer aan voor het doden van miljoenen mensen door COVID-prikken

Datum:
 • woensdag 19 juni 2024
 • in
 • Categorie: ,
 • De Amerikaanse staat Kansas heeft een grote rechtszaak aangespannen tegen Pfizer.


  19-5-2024


  Het bedrijf beschuldigt Big Pharma van het doden van miljoenen mensen door hun experimentele Covid-19 mRNA-vaccins.

  In een rechtszaak die is aangespannen in de rechtbank van Thomas County, zegt de staat dat Pfizer het publiek heeft misleid over de extreme gevaren van de vaccins, wat in strijd is met de Kansas Consumer Protection Act. De staat eist een niet gespecificeerde schadevergoeding, schrijft Sean Adl-Tabataba.

  “Pfizer heeft meerdere misleidende verklaringen afgelegd om het publiek te misleiden over zijn vaccin op een moment dat Amerikanen de waarheid nodig hadden,” verklaarde procureur-generaal van Kansas Kris Kobach in een verklaring.

  Nypost.com meldt:

  In de rechtszaak wordt beweerd dat Pfizer, vanaf de introductie van het vaccin begin 2021, bewijs heeft achtergehouden dat de injectie in verband werd gebracht met zwangerschapscomplicaties, waaronder miskramen, en ontstekingen in en rond het hart, bekend als myocarditis en pericarditis.

  “De verklaringen van Pfizer over het COVID-19 vaccin waren accuraat en wetenschappelijk onderbouwd,” zei Pfizer in een verklaring, eraan toevoegend dat het van mening is dat de rechtszaak niet gegrond is.

  De Food and Drug Administration voegde in juni 2021 een waarschuwing over myocarditis en pericarditis toe aan het etiket van het vaccin. De bijwerkingen zijn zeldzaam en komen meestal voor bij adolescente jongens en jonge mannen.

  Een review uit 2023 van 21 onderzoeken door de Amerikaanse National Institutes of Health concludeerde dat COVID-vaccins geen verband hielden met miskramen.

  Kansas zei ook dat Pfizer ten onrechte beweerde dat zijn vaccin, dat samen met de Duitse partner BioNTech was ontwikkeld voor de oorspronkelijke stam van het virus, een hoge effectiviteit behield tegen gemuteerde varianten en dat het niet alleen ziekte maar ook overdracht zou voorkomen.

  De procureur-generaal van Texas, Ken Paxton, spande vorig jaar een vergelijkbare rechtszaak aan tegen Pfizer, die nog steeds loopt. Pfizer heeft ook die zaak ongegrond verklaard.

  Kobach zei maandag dat andere staten hadden samengewerkt met Kansas in het onderzoek en dat verwacht wordt dat ze ook rechtszaken zullen aanspannen.

  BioNTech is geen gedaagde in de zaak.


  https://frontnieuws.backme.org/


  Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.


  0 reacties :

  Een reactie posten