Wethouder Lilian Peters van Hollands Kroon opgestapt

Datum:
 • donderdag 23 mei 2024
 • in
 • Categorie: ,

 • HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA 
  ,,Voorafgaand aan de raadsvergadering van 23 mei 2024 heeft Lilian Peters haar werkzaamheden als wethouder neergelegd  23-5-2024


  Dit naar aanleiding van het geschetste beeld dat vandaag in de media verscheen’’, zo meldt de gemeente Hollands Kroon.


  ,Ik herken, en erken, de in de media, geschetste situatie niet. De afgelopen twee jaar heb ik mijn werk met veel plezier, en altijd naar eer en geweten, gedaan. Daarom is het voor mij een moeilijk besluit om mijn taken neer te leggen. Toch doe ik dat. Ik ben trots op wat ik heb bereikt en ik wens de coalitie alle goeds bij de uitvoering van het coalitieakkoord, waar ik met overtuiging mijn handtekening onder heb gezet’’, laat Peters weten.


  Lees ook: GL-wethouder wil omstreden project voor 2,5 miljoen zonnepanelen op IJsselmeer doordrukken: pikante passage moest onder de pet blijven


  De wethouder zou actief hebben meegewerkt aan een plan om 2,5 miljoen zonnepanelen voor de kust van Hollands Kroon in het IJsselmeer te plaatsen, ook al had de gemeenteraad aangegeven dat niet te willen. Uit stukken van de provincie Noord-Holland zou zijn gebleken dat Peters desondanks het plan wilde doordrukken tegen de wens van de meerderheid van de gemeenteraad in.


  Vanavond zou de gemeenteraad zich over de kwestie buigen maar Peters stapte voor de vergadering al op.

  Later meer.


  Noordhollands Dagblad  2 reacties :

  Dekker zei

  Zo langzamerhand wordt met de dag duidelijker dat de Groen Links/PvdA hobby, gesteund door o.a. D'66 meer kwaad dan goed doet voor mens en natuur. Wie de docu heeft gezien via omroep ON is er van doordrongen dat de Groene Maffia niet eerder stopt dan dat de inwoners van de EU berooid zijn en als ze pech hebben gaan omkomen van de honger. Net zoals in Duitsland stoppen ze niet en het verstand bij die idioten daalt ook niet in. Hoe in hemelsnaam wil je 2,5 miljoen zonnepanelen op het IJsselmeer plaatsen als nu al blijkt dat bij zonneschijn en wind de hele elektra voorziening in de soep loopt en de terug levering gestopt wordt. Wethouder Lilian Peters is, of zo dom als het achtereind van een varken, of ze is zo doortrapt om mens en natuur te willen vernietigen. Ik denk het laatste.

  Anoniem zei

  De gezinnen die zonnepanelen op dak wilden kregen daar subsidie voor. Door de salderingsregeling verdiende de investering zich na 4 a 5 jaar terug. Nu wordt de saldering in 2027 afgeschaft en de eigenaren lopen nu al de kans dat terug leveren op het net bij zonnige dagen niet mogelijk is vanwege de kans dat het net instort. Hoe in hemelsnaam kan een wethouder willen investeren in een gigantisch zonnepanelen eiland op het prachtige IJsselmeer? Een IJsselmeer wat al verpest wordt door de afzichtelijke windmolen parken waarvan een deel niet eens aangesloten is. Zonne panelen kosten meer als ze opbrengen, het is investeren in schuld.

  Een reactie posten