Verrassing: dit is de echte reden waarom het Britse parlement op 30 mei wordt ontbonden

Datum:
 • maandag 27 mei 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 •  veel speculatie over waarom Sunak ervoor kiest om al in juli verkiezingen te houden....


  24-5-2024


  Robin de Boer
  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:05

  De Britse premier Rishi Sunak heeft verrassend nieuwe parlementsverkiezingen aangekondigd in juli. Het parlement wordt op 30 mei ontbonden om de weg vrij te maken voor een stembusgang.

  De Conservatieve Partij van Sunak staat er niet goed voor: de linkse oppositiepartij Labour van Keir Starmer gaat in de peilingen ruim op kop.

  De verkiezingsdatum was voor de aankondiging uitgelekt via de Britse media en dat leidde tot veel speculatie over waarom Sunak ervoor kiest om al in juli verkiezingen te houden. De volgende verkiezingen hadden uiterlijk begin 2025 gehouden moeten worden.

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Hij wil eruit

  Het Britse parlementslid Andrew Bridgen lichtte eerder deze maand in een interview met chirurg Ahmad Malik een tipje van de sluier op. Sunak heeft volgens hem tegen de Britse generaals gezegd dat hij geen premier in oorlogstijd wil zijn. “Hij wil eruit.”

  Oorlogstijd? Ja, we zijn op dit moment in oorlog met Rusland, ze hebben het ons alleen nog niet verteld, liet Bridgen doorschemeren. Wanneer krijgt de bevolking te horen dat we in oorlog zijn? Waarschijnlijk in juli of augustus, aldus het parlementslid.

  Davos

  En wat zien we nu gebeuren? Begin juli zijn er verkiezingen en op 30 mei wordt het Britse parlement ontbonden.

  “Iedereen weet dat de Amerikanen, Britten en Fransen [in Oekra├»ne] zitten,” zei Bridgen. “Ze zijn vastbesloten om ons mee te sleuren in een oorlog met Rusland. Godzijdank heeft Poetin een goed stel hersenen.”

  Starmer zal er geen probleem mee hebben om premier te zijn in oorlogstijd. Eerder zei hij in een interview dat hij liever in Davos is op de bijeenkomst van het WEF dan in het Britse parlement:


  En onthoud: all wars are banker wars.

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten