Must-see: Hongaarse minister legt enorme hypocrisie rond sancties tegen Rusland bloot in vlammend betoog

Datum:
 • zondag 19 mei 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  De Verenigde Staten en Europa hebben tonnen boter op hun hoofd.  Robin de Boer  19-5-2024

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:00

  De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Peter Szijjarto, legde vorige week bij Chatham House de enorme hypocrisie bloot van de sancties tegen Rusland. De Verenigde Staten en Europa hebben tonnen boter op hun hoofd.

  Hij gaf drie voorbeelden.


  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Voorbeeld 1

  De minister is verantwoordelijk voor de bouw van een nieuwe kerncentrale in Hongarije. In 2014 sloot het land een contract met het Russische atoomagentschap Rosatom. Op dit moment bouwen Amerikaanse, Duitse en Franse onderaannemers aan de kerncentrale. Zij worden betaald door de Russen om daar te werken.

  Voorbeeld 2

  De EU oefent druk uit op Hongarije om niet samen te werken met de Russen op het gebied van kernenergie. Zo wil Europa niet dat de Hongaren kernbrandstof van Rusland kopen. Wie waren vorig jaar de grootste leverancier van uranium aan de Verenigde Staten? De Russen. De VS kochten vorig jaar voor meer dan 1 miljard dollar Russisch uranium.

  Voorbeeld 3

  West-Europa gaat er prat op dat zij geen Russische olie meer koopt. India haalde voor de oorlog in Oekra├»ne minder dan 1 procent van zijn olie uit Rusland. Nu is dat ongeveer 40 procent. Voor de oorlog kocht Europa geen ‘Indiase olie’. Nu is Europa de belangrijkste olieklant van India. De Europese landen die beweren geen Russische olie te kopen, kopen nu Russische olie via India.

  Landen die ons ervan beschuldigen verraders of propagandisten van het Kremlin te zijn, drijven veel meer handel met de Russen dan wijzelf, aldus Szijjarto.

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.in


  0 reacties :

  Een reactie posten