Statushouders kapen onze sociale woningen: Nederlanders in de kou!

Datum:
 • zondag 21 april 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 •  De nieuwste beleidskronkel uit Den Haag dreigt ons land definitief over de afgrond te duwen.  doorMark Jongeneel 19-4-2024


  Met de voorgenomen Wet regie op de volkshuisvesting maakt de overheid een gigantische fout: maar liefst de helft van onze schaarse sociale huurwoningen moet worden toegewezen aan zogenaamde 'aandachtsgroepen' zoals statushouders, ex-daklozen en personen met een psychiatrische achtergrond. Dit beleid is een recept voor rampspoed.

  Eenieder met een gezond verstand ziet de waanzin van deze beslissing. Sociale huurwoningen zijn een kostbaar goed, bedoeld om Nederlanders die het financieel niet breed hebben te ondersteunen met betaalbare huisvesting. Nu worden deze woningen echter in rap tempo toebedeeld aan groepen die - hoe wrang ook - vaak gepaard gaan met aanzienlijke sociale en integratieproblemen.

  De impact is direct voelbaar in steden zoals Den Haag, waar de wachttijden voor een betaalbaar dak boven het hoofd oplopen tot een groteske zeven jaar. En wat doet onze overheid? Die versnelt deze crisis door een onverantwoordelijk hoog aantal woningen te reserveren voor mensen die niet eens bijdragen aan onze samenleving, maar er vaak juist een disproportionele last op leggen.

  Wethouder Martijn Balster (PvdA) noemt het bij Omroep West "onverantwoord", en daar heeft hij volkomen gelijk in. De voorgestelde maatregel zal wijken waar al sociale spanningen zijn, zoals Moerwijk, verder onder druk zetten. Deze buurten dreigen veranderd te worden in echte no-go area's, waar de oorspronkelijke bewoners zich vreemden in hun eigen land zullen voelen.

  Het beleid toont de totale minachting van de elite voor de gewone Nederlander. In plaats van te zorgen voor de hardwerkende burgers die al jaren op een woning wachten, kiest men ervoor om de rode loper uit te rollen voor mensen die hier net zijn binnengekomen. Dit is niet alleen een klap in het gezicht van elke belastingbetaler, het is een gevaarlijk spel met de cohesie en veiligheid van onze samenleving.

  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!

  We moeten ons verzetten tegen deze beleidsmalheid. Het is tijd om op te komen voor de belangen van de Nederlandse burger. We hebben behoefte aan politici die niet buigen voor politieke correctheid, maar die de moed hebben om echte oplossingen te bieden voor de Nederlanders die dat het meest nodig hebben. Stop de verkwanseling van onze sociale woningen aan de onverantwoordelijke grillen van een falende overheid. Laten we onze buurten beschermen, onze samenleving versterken en Nederland weer teruggeven aan de Nederlanders.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten