Oorlog en Vrede

Datum:
 • donderdag 4 april 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  ja als dat eenmaal losbrandt dan is het uit met de mensheid op aarde.  3-4-2024


  Ik ben er vast van overtuigd dat de agressie die in elke mensenziel leeft kan worden overwonnen of kan worden versterkt. Dat het die agressie is die uiteindelijk ertoe leidt dat er oorlogen zijn. Nogmaals, ik zie ons als mensheid toch als geciviliseerde mensen die - dat wil zeggen dat we mensen zijn die beschaafd zijn, die niet meer bij elke aanleiding direct in woede ontvlammen, maar dat we een mogelijkheid in onszelf ontwikkeld hebben om bepaalde emoties dan misschien wel te hebben, maar ze niet meteen in daden om te zetten. Wanneer je naar oorlog kijkt dan zie je eigenlijk dat het omgekeerde gebeurt en dat wordt ja eigenlijk min of meer aangeprezen als bijvoorbeeld vaderlandsliefde. Nogmaals, dat mag in de wereldgeschiedenis, in de mensheidsontwikkeling een plaats hebben, maar mij lijkt het dat het in onze tijd geen plaats meer heeft - ook omdat de mensheid de beschikking heeft over bepaalde strijdmiddelen die een dusdanige vernietigingskracht in zich bergen, dat je weet: ja als dat eenmaal losbrandt dan is het uit met de mensheid op aarde. ► Abonneer u voor meer video's: https://www.youtube.com/MiekeMosmulle... Mieke Mosmuller is arts, schrijfster en filosofe. Zij schrijft over actualiteiten die raken aan haar filosofisch-spirituele ontwikkelingsweg die zij startte in 1983. ► Ondersteun het werk van Mieke Mosmuller, wordt vriend! https://www.vriendenmiekemosmuller.nl... ► Mieke Mosmuller Blog: https://www.miekemosmuller.com ► Facebook:   / miekemosmullerblog   ► Uitgeverij Occident: https://www.uitgeverij-occident.nl ► Boek over het leren denken: https://www.uitgeverij-occident.nl/nl... ► Boek over het leren voelen: https://www.uitgeverij-occident.nl/nl... Music I Use: https://www.bensound.com/free-music-f... License code: YZ7GZQGLGM9MGFRX

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Agressie is de uiting van onvrede ,hebzucht , egoïsme en machtsmisbruik.
  Er worden smerige politieke spelletjes gespeeld die uitmonden in een onafwendbaar conflict van geweld dat agressie oproept.
  De oorloghitsers zelfs zitten mijlen ver van de frontlinie en gooien steeds meer olie op het vuur door meer en meer oorlogstuig en geld te sturen.

  Een reactie posten