Yeşilgöz levert ‘bouwstenen’ aan voor mogelijke politieke samenwerking

Datum:
 • vrijdag 1 maart 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 • Extraparlementair kabinet


  Redactie TPO 1-3-2024


  VVD-leider Dilan Yeşilgöz heeft aangegeven dat ze “bouwstenen heeft aangeleverd” voor mogelijke politieke samenwerking, zoals ze verklaarde na een nieuw gesprek met informateur Kim Putters op donderdag.

  De exacte inhoud van deze bouwstenen heeft Yeşilgöz niet onthuld. Ze benadrukt dat ze niet van plan is om voor de camera te onderhandelen.

  Extraparlementair kabinet

  De VVD-leider handhaaft haar positie zoals ze die uiteenzette tijdens het debat over het verslag van oud-informateur Ronald Plasterk, waarbij ze verklaarde dat ze bereid zou zijn deel te nemen aan een extraparlementair kabinet.

  Het blijft echter onduidelijk hoe een kabinet extraparlementair kan zijn wanneer Tweede Kamerfracties er expliciet aan verbonden zijn. “Ik heb in het debat aangegeven hoe ik erin sta, en ik geef bij de heer Putters daarvoor de elementen aan”, aldus Yeşilgöz.

  Later op donderdag spreekt Pieter Omtzigt (NSC) met de informateur.

   

  ‘Politieke samenwerking die recht doet aan verkiezingsuitslag’

  Putters heeft nog ongeveer twee weken om de opdracht af te ronden die hem door de Tweede Kamer is gegeven, waarbij hij de mogelijkheden onderzoekt voor “een vruchtbare politieke samenwerking die recht doet aan de verkiezingsuitslag”.

  TPO  0 reacties :

  Een reactie posten