Peiling! VVD-kiezers eisen dat Yesilgöz meedoet aan PVV-kabinet: 'Dat kabinet MOET er komen'

Datum:
 • zaterdag 2 maart 2024
 • in
 • Categorie:
 • De vraag is nu, neemt Yesilgöz de standpunten van haar achterban serieus?

  DDS 2-3-2024


  Peiling! VVD-kiezers eisen dat Yesilgöz meedoet aan PVV-kabinet: 'Dat kabinet MOET er komen'

  Kiezers van de VVD zijn helemaal klaar met de politieke spelletjes van hun partijleider Dilan Yesilgöz. Zij willen dat er gewoon een kabinet komt met de PVV. Ja, ook als NSC alleen wil gedogen en de VVD een "risico" neemt door in zo'n coalitie te stappen.

  Het is natuurlijk eerst en vooral te wijten aan NSC-leider Pieter Omtzigt dat er hoogstwaarschijnlijk geen PVV-kabinet komt. Hij is de meest vervelende onderhandelingspartner, hij houdt de boot steeds af, hij begint steeds te huilen aan de onderhandelingstafel (echt waar), en hij heeft lak aan de verkiezingsuitslag.
  Maar het ligt niet alleen aan hem. De VVD houdt de boot immers ook steeds weer af. Yesilgöz wil wel met de PVV regeren maar dan alleen door te gedogen of door mee te werken aan een volledig kabinet als NSC dat ook doet.
  Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt nu dat VVD-kiezers helemaal klaar zijn met dat soort goedkope spelletjes. Want ja, dat zijn het natuurlijk. De strategie van Yesilgöz is er immers op gericht om a) te voorkomen dat Wilders I er komt, maar b) om NSC daar dan de schuld van te kunnen geven.
  "We vroegen VVD-kiezers wat zij vinden dat hun partij zou moeten doen, nu Pieter Omtzigt blijft aangeven geen deelnemer te willen zijn van een kabinet van PVV, VVD en BBB," aldus RTL-onderzoeker Gijs Rademaker. "Hij wil alleen gedogen. Als NSC er niet in stapt, moet de VVD dat dan wél doen?”
  "Ja, zegt 60 procent van Yeşilgöz’ achterban, dat moeten we wél doen. VVD-kiezers willen heel graag dat er een rechts kabinet komt, en een meerderheid zegt 'als het niet met vier partijen kan, dan maar in deze vorm'. Tegelijkertijd heeft een derde van de achterban er wel aarzelingen bij. Zij zeggen: als dit mis gaat, loopt de VVD een risico, terwijl NSC buiten schot blijft."
  In de peilingen zien we dat de VVD steeds meer terrein inlevert terwijl de PVV maar doorstijgt. Dit komt vrijwel zeker doordat VVD-kiezers de spelletjes van Yesilgöz onacceptabel vinden. De vraag is nu, neemt Yesilgöz de standpunten van haar achterban serieus?

   

  0 reacties :

  Een reactie posten