Paul Rosenmöller ‘sloopt met groene waanzin het mooiste pensioenfonds dat we ooit hadden’

Datum:
 • vrijdag 29 maart 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  De vijf grootste pensioenfondsen van Nederland willen miljarden in de energietransitie steken


  Robin de Boer 28-3-2024


  Help ons door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:30

  De vijf grootste pensioenfondsen van Nederland willen miljarden in de energietransitie steken. De plannen zijn er, al zijn die nog niet heel concreet. De pensioenfondsen beheren gezamenlijk bijna 900 miljard euro aan pensioengeld.

  “We willen graag meer betekenen, we willen en kunnen meer investeren in de Nederlandse energietransitie,” schrijven de pensioenfondsen, waaronder ABP.

  De pensioenfondsen willen met het nieuwe kabinet een partnerschap aangaan voor de langere termijn en daarmee voorkomen dat een volgend kabinet de plannen wijzigt.

  Laat dat goed tot u doordringen

  Er is felle kritiek op de plannen. “Politiekje spelen met het geld van werknemers/premiebetalers en gepensioneerden,” merkt oud-politicus en publicist Geert Dales op. “Pensioenfondsen hebben maar één taak: zorgen voor maximaal rendement. En verder de mond houden.”

  Oud-Tweede Kamerlid Harm Beertema wijst erop dat het rendement van het belegd vermogen van het ABP in 2022 -17,6 procent was, oftewel -96,9 miljard euro. Dat is bijna -100 miljard euro.

  “Laat dat goed tot u doordringen. En altijd weer Paul Rosenmöller van de meest anti-rechtsstatelijke, subversieve partij van allemaal, GroenLinks,” aldus Beertema. “Natuurlijk moeten we naar hem wijzen.”

  Gevolgen zijn haast niet te overzien

  “Nu sloopt hij met groene waanzin het mooiste pensioenfonds dat we ooit hadden. Hoe kwam hij daar terecht zonder enige financiële expertise? En waarom wordt hij na alle debacles gehandhaafd?” vraagt het oud-Kamerlid.

  De gevolgen van de rampen die hij aanricht, zijn haast niet te overzien. Maar het gaat maar door, verzucht Beertema.

  Bijdragen aan duurzame koers

  Rosenmöller zit sinds 2021 in het bestuur van ABP. De politicus wil graag bijdragen aan de ‘duurzame koers’ van het pensioenfonds.

  ABP besloot recentelijk om te stoppen met beleggingen in producenten van fossiele brandstoffen, zoals olie- en gasbedrijven. Die beleggingen zouden veel geld hebben opgeleverd.

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

  NineForNews.nl


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Mensen, gewoon PvdA/GL, VVD, D'66, CU, VOLT, CDA, NSC blijven stemmen en u raakt vanzelf aan de bedelstaf. Pensioen weg, huisje weg, autootje weg, gezondheidszorg weg, insecten eten en uiteraard verplicht vaccineren, ziedaar ons toekomst beeld en dat van onze kinderen en kleinkinderen.
  Nederland wordt in record tijd afgebroken door het Linkse tuig en we laten het allemaal gebeuren. Integere Politici zoals Baudet die zonder 1 greintje bewijs worden beschuldigd door Klaver(echter naam Yasser Feras)en het grootse politieke D'66 gajes Paternotte en dan moet Baudet zelf bewijzen dat er geen omkoop geld is ontvangen, de omgekeerde wereld dus. Deze smeerlapperij mogelijk gemaakt door het NSB flutkrantje Algemeen Dagblad. Hoe is het mogelijk dat krant en politiek zo smerig zijn. Nu is het Baudet, morgen bent u het.

  Een reactie posten