Huilen, weglopen, stemverheffingen: Emotionele explosies van Pieter Omtzigt leggen de formatie lam

Datum:
 • zondag 3 maart 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  Telegraaf journalist Wouter de Winther heeft de formatie onder vuur gelegd met sappige onthullingen over NSC-leider Pieter Omtzigt.


  DDS 3-3-2024


  Volgens de journalist zou Omtzigt regelmatig emotioneel zijn en last hebben van huilbuien, wat suggereert dat zijn stabiliteit wellicht niet zo robuust is als hij doet voorkomen.

  De Winther onthult in zijn podcast dat Omtzigt zich zeer lastig heeft gedragen tijdens de formatiegesprekken. “Zeer regelmatig huilbuien, stemverheffingen, weglopen. Dan moest Yesilgöz er weer achteraan, dan moest Plasterk er weer achteraan, dan moest Eddy van Hijum er weer achteraan, die dan met een rood hoofd terugkwam omdat hij zich schaamde voor de krankzinnige situatie.”
  Politiek verslaggever Thomas van Groningen lijkt het verhaal van De Winther te bevestigen in de uitzending van Op1. “Dit verhaal hoorden wij de afgelopen tijd ook, dat het wel érg moeilijk onderhandelen is met Omtzigt. Ik begreep ook dat er binnen NSC wel geopperd werd om dan wellicht maar te gaan onderhandelen zónder Omtzigt. Dat iemand anders dat gaat doen.” Omtzigt is op zijn beurt not amused over het zogenaamde geroddel en heeft middels een appje aan Van Groningen laten weten dat “het gepraat en geroddel over elkaar via de media illustratief is voor het hele probleem, ik doe er niet aan mee.”
  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS lopen we niet weg voor controversiële onderwerpen. Andere media wél. Daarom is het van het grootste belang dat wij dit werk blijven doen. Elke dag weer. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort onderwerpen wél te behandelen!
  Sam Hagens stelt op zijn beurt in Vandaag Inside dat het een geloofwaardig verhaal lijkt. “Best wel een serieus verhaal. Ik heb ook geprobeerd om te checken wat er van klopt en mensen aan die onderhandelingstafel bevestigen vanavond dat dat gewoon klopt. Dat Pieter te vaak emotioneel is geweest, dat hij huilbuien heeft gehad.”
  Het is inmiddels duidelijk dat Omtzigt, ondanks dat Wilders de grote winnaar is geworden van de verkiezingen, de formatie en daarmee het hele land in zijn greep heeft. De NSC-leider komt met allerlei vage en onduidelijke ideeën die er alleen maar voor zorgen dat de formatie lijkt vast te lopen. Het schiet gewoon echt niet op, zo op deze manier, met als mogelijk gevolg dat we straks Frans Timmermans in het Torentje krijgen.

  doorCarlo van Remortel

  3 reacties :

  Anoniem zei

  Pieter heeft een burn out. Dat heb je zelf als laatste in de gaten. Een projectje van mark de landverrader/WEF nsb’er. Functie elders. Zo koopt hij nog meer tijd om de zaak hier voorgoed naar de kloten te brengen. Als eigengereide tukker zal Pieter koste wat het kost met z’n kop door de muur heen willen. Da goan nie good.

  Anoniem zei

  Timmermans is niet voor niets terug gekomen uit Europa.

  Anoniem zei

  De vorming van een nieuw kabinet hangt kennelijk af van Pieter Omzigt. Ondertussen vliegt Rutte en zijn gevolg de wereld rond om zaken te bespreken. Voorbeeld Ukraine. Waarmee hij (kennelijk zonder overleg met vertegenwoordigers van de kiezers) een hulp en steun contract tekent voor tien jaar! Met gevolg dat een nieuwe kabinet moet betalen. Sneaky !

  Een reactie posten