Frans Timmermans doet de tenen krommen als oppositieleider

Datum:
 • dinsdag 26 maart 2024
 • in
 • Categorie:
 •  Het gaat niet goed met Frans Timmermans.


  Door 


  De linkse leider zet zichzelf voor gek met popliedjes, staat een pleefiguur in Kamerdebatten en kan een pro-Palestijnse veenbrand binnen zijn partij maar niet meester worden.

  Frans Timmermans zet PVV'ers weg als "minions"

  Wie in de politiek zit, moet tegen een stootje kunnen. Maar wat zich woensdag in de Tweede Kamer afspeelde was een verbale vechtpartij. Frans Timmermans viel Geert Wilders aan en zette de 36 PVV-Kamerleden daarbij weg als “minions”: slaafjes zonder eigen wil. De leider van GroenLinks-PvdA sneerde "rustig joh" naar verkiezingswinnaar Wilders.

  Lees ook: Primeur: Frans Timmermans koopt miljoenenhuis in Maastricht met energielabel E

  Hamas-sympathie binnen GroenLinks-PvdA

  In Timmermans’ eigen partij is er geen slavernij, eerder anarchie. Een deel van de partij is enthousiast voorstander van de islamitische terreurbeweging Hamas. Prominent Kamerlid Kati Piri hekelde de aanwezigheid van de Israëlische president Isaac Herzog bij het Holocaust Museum als “uiterst pijnlijk”. Joodse PvdA'ers als Lodewijk Asscher zien het met lede ogen aan. Ronny Naftaniël zegt zijn lidmaatschap na 45 jaar op.

  Links-islamitisch monsterverbond

  Piri’s oproep aan premier Rutte om het Israëlisch staatshoofd aan te spreken “op zijn rol en verantwoordelijkheid voor de gruwelijkheden in Gaza” werd in de radicaal-linkse en islamitische partijdelen met gejuich ontvangen. Deze twee stromingen hebben een monsterverbond gesloten in GroenLinks-PvdA. Onder Timmermans’ hoede drijft de partij richting islamo-gauchisme: de Franse term voor ‘islamlinks’.

  Tenenkrommend gedweep met popmuziek

  Frans Timmermans moest de verkiezingen winnen als staatsman, maar mist iedere allure. Hij zet zichzelf te kijk met enthousiasme over tieneridool Taylor Swift en euforie over het wansmakelijke Europapa van Joost Klein, die mee mag doen met het Eurovisiesongfestival. Tenenkrommend gedrag voor een man van 63 jaar. Timmermans is als de leraar die cool gevonden wil worden door zijn leerlingen en daardoor geen enkel gezag heeft.

  Wilders verliest geduld met Timmermans

  In de Tweede Kamer komt Timmermans flets over. Rob Jetten van D66 komt scherper uit de hoek in debatten. Geert Wilders heeft al zijn geduld verloren met de persoonlijke en niet-inhoudelijke aanvallen van Timmermans, zo liet zijn lichaamstaal overduidelijk zien bij het “minions”-debat.

  Lees ook: De echte uitdaging van Geert Wilders na het winnen van de verkiezingen

  Kiezer wil zijn klimaatagenda niet

  Wat het meest aan Timmermans moet vreten, is dat de kiezer hem massaal afgewezen heeft. Of eigenlijk niet hem, maar zijn radicale klimaatagenda. Zes jaar nadat Rutte de Klimaattafels aankondigde, is het falen van deze agenda duidelijker dan ooit. Het stroomnet is volledig overbelastDe industrie vertrekt. De bouw en de agrarische sector zijn lamgelegd door milieu- en stikstofregels. Timmermans wil nóg meer van deze klimaatwaanzin.

  Wacht Timmermans het lot van Job Cohen?

  Timmermans oogt ongelukkig en verdwaald in de Tweede Kamer,” zo constateert Binnenhofwatcher Wouter de Winther in De Telegraaf. “Vooralsnog dringt zich de vergelijking op met de Cohen van 2010. Timmermans was er destijds als de kippen bij om hem af te serveren. Zo bekeken hebben de minions van de PVV glorieuzer toekomstperspectieven in Den Haag dan de leider van PvdA/GL.”

  Lees ook: Frans Timmermans weigerde half jaar werk maar deed niets aan het isoleren van zijn huis met energielabel G

  Laatst bijgewerkt: 26 maart 2024 16:12


  CULTUUR onder VUUR

  0 reacties :

  Een reactie posten