Fracties Schager raad willen meer controles bij bollentelers

Datum:
 • maandag 18 maart 2024
 • in
 • Categorie: ,
 • SCHAGEN - Heeft het college contact opgenomen met de NVWA om de controles te intensiveren?


  18-3-2024


  Fracties Schager raad willen meer controles bij bollentelers


  De fracties van GroenLinks en D66 in de Schager gemeenteraad willen dat burgemeester en wethouders bij de toezichthouder Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) gaat aandringen op meer controles in de bloembollensector. 

  Volgens schriftelijke vragen van GroenLinks zou dat nodig zijn naar aanleiding van de gevonden hoge concentraties van het verboden middel dinoterb in het oppervlaktewater in onder meer natuurgebied Het Zwanenwater.

  Volgens GroenLinks controleert de NVWA te weinig waardoor de pakkans klein is. ’Dit lijkt een vrijbrief voor de bollentelers die zich niet aan de regels houden. Wat gaat de gemeente daaraan doen?’ , vraagt de fractie aan B en W. 

  Heeft het college contact opgenomen met de NVWA om de controles te intensiveren? En is er contact met het hoogheemraadschap om hun zorgen te uiten? En wat was hun reactie en wat wordt de actie?” 

  D66 sluit zich aan bij GroenLinks en vraagt of er ook een taak van de gemeente is bij de controles. Volgens deskundigen is en wordt dinoterb niet gebruikt in de bollensector


  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Bij Hoogovens wordt ook al minstens 60 jaar gecontroleerd en is er ooit wel eens iets gebeurd? Hetzelfde is het met de gif controles, ze weten ervan maar er gebeurt helemaal niets, er is teveel geld mee gemoeid.

  Een reactie posten