Eindelijk de waarheid over de situatie in Oekraïne

Datum:
 • woensdag 13 maart 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  Gevestigde mediabronnen lijken te draaien in hun berichtgeving over de Oekraïne.  CHARLEF BRANTZ 13-3-2024


  'Eindelijk' zou je bijna verzuchten. En niet alleen de media, maar ook de westerse en vooral Nederlandse „kenners“ die aangestuurd door de Nederlandse overheid, in de achterliggende twee jaar voortdurend het narratief  zaten te verkondigen dat Kiev “zal winnen, gaat winnen, eens een overwinning zal behalen, niet kan verliezen, geen meter land zal afgeven”. Die kenners verschijnen niet zo vaak meer op het scherm en het gros van de kritische beschouwers van de intense ellende op Oekraïense  bodem zal verzuchten “gelukkig“.

  Vooraf was het voor de echte kenner al helder.

  Als ik vandaag een uittreksel van een artikel in de Wall Street Journal (WSJ) lees, borrelt bij mij de eerste zin van een van mijn foetliederen op: “Ißt alles dunkel, Ißt alles trübel“. Dat beeld schetst de inhoud. Een beeld dat de realiteit meer benaderd dan de onbegrijpelijke hosannah verhalen in de afgelopen twee jaar. Een optimisme dat nog werd versterkt door de tactische en operatieve terugtrekking van RF eenheden omgeving Kiev en het oosten van de Oekraïne medio resp. einde 2022. Die werden door westerse experts en politici onterecht als een grote overwinning benaderd. Wensdenken in optima forma.

  Vooraf was het voor de echte expert allang duidelijk dat de strijd om de Donbas als vertrekpunt voor de realisatie van Novarossiya, een van de lange adem zou zijn. Een voorbeeld van een slijtagestrijd, met grootschalige karakteristieken. Het was voor de echte kenner van meet af aan helder dat de partij met de grootste materiële, materiële, munitie en personele voortzettingscapaciteit, een wapenindustrie die 24/7 op oorlogsvermogen zou kunnen produceren en eenvoudig, snel en relatief goedkoop aan de noodzakelijke grondstoffen kan komen, aan de winnende kant zou zitten. Vooraf was ook duidelijk dat het gevecht tussen de voorstander van een unipolaire wereld en zijn adepten versus de voorvechters van een multipolaire wereld – zeg maar het gevecht tussen de G7 en BRICS – ‘gewonnen’ zou worden door de partij die kan wijzen op een groeiende internationale steun. Dus zeker niet de G7.

  Vooraf was duidelijk dat westerse sanctiemaatregelen contraproductief zouden werken, westerse economieën het hardste zouden treffen en zou resulteren in groeiende energieschaarste. Duidelijk was toen ook dat de zoektocht naar alternatieven problematisch  en in ieder geval duur zou zijn, energieprijzen zou doen stijgen en vooral westerse kleine en grotere huishoudens stevig in de beurs zouden treffen, het Westen zou verarmen en de niet-westerse wereld zou de vruchten plukken van het westerse politieke onbenul en geknoei.

  Vooraf was ook duidelijk dat in het Westen alleen nationale (vooral de VS) wapenindustrie en politici die hun geld in die industrietak hadden gestoken, zouden ‘winnen’. Vooraf was het helder dat de westerse wapenindustrie qua productieomvang en snelheid nooit zou kunnen concurreren met hun Russische tegenhangers. Vooraf was het ook helder dat een groot percentage van de geleverde westerse wapens en materiaal nooit de Oekraïens-Russische fronten zou bereiken en dat percentage zou verdrinken in de corruptie van de Oekraïne ondersteund door westerse helpers.

  Geen verrassing
  Niet echt verrassend was de bevestiging dat militairen niet binnen een aantal maanden opgeleid en geoefend konden worden in de moderne gevechtsvormen. Vooral als het programma geplaatst wordt in een Counter-Insurgency Operations (COIN) en niet in een  Hybrid Threat Construct context en computermodellen daarop afgestemd worden. Het kost westerse militairen jaren om te kunnen beantwoorden aan de geëiste – weliswaar op het optreden in een geconditioneerde omgeving gebaseerde – certificatie, validatie normen en te voldoen aan – vaak gekunstelde –  readines en closure rate criteria. Echte kenners wisten dat uit die testen voortkomende resultaten slechts een indruk geven van de slagkracht van een land, lucht en maritieme component en zeker geen maatstaf zijn voor de gevechtskracht van een westerse krijgsmacht. Waarom?

  Door het ontbreken van de fog of warfrictieseffecten van de vierde dimensie, ontbreken van een full dimension protection en een anticiperende logistiek met een directe verbinding met de (inter) nationale wapenindustrie, kan een voorspelling van de echte gevechtskracht van een westerse krijgsmacht[3] niet gedaan worden. Dat is de consequentie van steeds maar weer indringende vredesbeperkingen, gebrekkig ruimtebeslag en budgetbeperkingen, waardoor mogelijkheden om te oefenen in een joint optreden op het operationele en strategische niveau absent zijnzoals de Russische krijgsmacht bijna ieder twee jaar doet bij KAVKAZ en ZAPAD oefeningen. Door diefactoren waren en blijven uitspraken over de westerse gevechtskracht papieren exercities om de militaire eigenwaarde op te krikken en samenlevingen een rad voor ogen te draaien.

  Wie die bovenstaande teksten goed tot zich laat doordringen en zich niet als een omgekochte militaire kenner, in feite een charlatan, de achterliggende twee jaar heeft gepresenteerd in de media, begrijpt dat een opleiding en training van Oekraïense ‘militairen’ binnen een COIN context in een paar maanden met computermodellen die gevoed worden met op wensdenken gebaseerde informatie, alleen resulteert in kommer en kwel op de Oekraïense slagvelden.  De gedachte dat het tekort aan opleiding en training gecompenseerd zou worden door de veronderstelde westerse wapendominantie, was een voor de Oekraïense militair dure misvatting. Westers  wapentuig en munitie bleken op het gevechtsveld geen partij te zijn voor hun Russische tegenhangers: te complex, te zwaar, te kwetsbaar, ondoelmatig en inefficiënt. Die twee misvattingen zijn de belangrijkste oorzaken van de opeenstapeling van lijken en uitgebrande karkassen aan de 1300 kilometer lange Oekraïens-Russische Confrontatie Lijn (CL). Het Internationaal Tribunaal in Den Haag heeft personen voor mindere misdaden gevonnist en levenslang laten opsluiten.

  Misdadig
  “Meer wapens” roepen het verantwoordelijk politieke gilde en militaire autoriteiten. Functionarissen van het Pentagon (ministerie van Defensie) en het ministerie van Buitenlandse Zaken evenals andere experts hebben al twee jaar gewaarschuwd dat het praktisch onmogelijk is om alle duizenden wapens te volgen die naar de Oekraïne werden en nog worden gestuurd. Al in juni 2022 berichtte ‘exxpress.at’ dat veel van de door het Westen geleverde wapensystemen niet aan het front, maar op het internet terechtkomen.

  Het Darknet is de online groothandel voor oorlogsmaterieel en de klanten zitten ook in Europa. Terwijl Washington over meer militaire hulp voor Kiev discussieert, zijn in de Oekraïne wapens ter waarde van 1 miljard dollar (900 miljoen euro) verdwenen! Raketten, kamikaze-drones, zware- en handvuurwapens, munitie en explosieven zijn volgens een actueel bericht van de Amerikaanse krant ‘New York Times’ gestolen of het land uit gesmokkeld. Er zijn 40.000 wapens spoorloos verdwenen en vermoedelijkterecht gekomenin de arsenalen van jihadisten, terroristen, criminelen en de door het Westen abusievelijk als vrijheidsstrijders geëtiketteerde extremisten.

  ‘Meer wapens’ dus. Waarom gaan die schreeuwers niet aan de CL kijken hoeveel van die meer wapens kreet gematerialiseerd is.

  Huilen is te laat
  In een aantal 2022 en 2023 artikelen op de website van sta-pal is uitgelegd waarom Kiev nooit een gewapend conflict met Moskou kan winnen. De argumenten: voortzettingscapaciteit, wapensysteemdominantie, overheersing in de vier militaire dimensies, adequate gevechtsopleiding en training in termen van context, volume, tijd, middelen en ruimtebeslag en groeiende internationale steun binnen en buiten BRICS-verband. Daar kan “het vechten voor eigen vaderland en de vertaling in moreel, doorzettingsvermogen  en mentale weerstand“ nog gevoegd worden. Zwaarwegende argumenten kun je wel zeggen, die helaas door veel ‘kenners’ een andere wegingsfactor gegeven worden om hun vaststelling dat Kiev zal winnen van Moskou, meer vlees te geven.

  Op de website frontnieuws komt een voor mij onbekende academicus Fabian Hofmann desondanks met volgens hem valide argumenten om te accentueren dat er nog niets is verloren op de Oekraïense slagvelden. Zijn 20 argumenten bevestigen het militair onbenul waarmee academici, politici en militaire autoriteiten en kenners de slachtpartijen op de Oekraïense slagvelden proberen recht te praten. Het is om te huilen. Vooral in de steeds leger rakende Oekraïense huiskamers.

  -------------
  Charlef Brantz is oud-VN-commandant en kolonel buiten dienst. Hij schrijft ook regelmatig voor Sta-Pal.

  NieuwRechts

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Een van de oorzaken van oversterfte is de constante bron van leugens door politiek en media. TV kijken en kranten lezen is heel erg slecht voor de gezondheid omdat, tenminste als je een beetje slim en kritisch bent, je ervaart dat er geen neutraal bericht meer is. Of het is of gekleurd of gelogen. Zelfs in de sport is het een aaneenschakeling van halve en hele waarheden zoals momenteel ook het geval is met de opgefokte berichten over F1 Red Bull. In het geval van Red Bull en eigenlijk alle autosport is het voor de eigenaren verstandiger om geen vrouwen meer in dienst te nemen. 1 teleurgestelde vrouw kan een hele Multinational opblazen. In Zweden kan een vrouw die sex heeft gehad(met een man) naar de politie stappen om aangifte wegens verkrachting te doen(als het haar achteraf niet beviel). De man moet kunnen aantonen dat hij onschuldig is.

  Een reactie posten