De Oekraïners probeerden Belgorod binnen te vallen en werden verpletterd ! – Ze werden vernietigd met Iskander-raketten en drones

Datum:
 • maandag 11 maart 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  Naar verluidt verloren de Oekraïners gisteren minstens 500 man.


  11-3-2024


  De Oekraïners probeerden Belgorod binnen te vallen en werden verpletterd ! – Ze werden vernietigd met Iskander-raketten en drones  De Oekraïners, op zoek naar een indrukwekkende overwinning om het zeer slechte beeld dat in het Westen over het verloop van de oorlog heerst, te veranderen, probeerden vandaag Rusland binnen te vallen, met name de provincie Belgorod, waar ze een volledige nederlaag leden, meldt Pronews.

  De militaire operatie werd georganiseerd door het Hoofdinlichtingendirectoraat van Oekraïne (GUR), onder leiding van Kirill Budanov.

  Het doel was om in de aanloop naar de presidentsverkiezingen paniek te zaaien onder de burgerbevolking van Rusland en de indruk te wekken dat zij Russisch grondgebied militair kunnen binnenvallen.

  Een relatief grote strijdmacht werd verzameld om de Greyvoron-regio van Belgorod aan te vallen.

  Maar de Oekraïense groep werd door de Russen opgemerkt in het gebied nabij de grens tussen de Oekraïense regio Charkov en Sumy.

  De aanval zou worden gelanceerd door de speciale Artan-eenheid van de GUR van het Ministerie van Defensie van Oekraïne, die was uitgerust met gepantserde voertuigen, artillerie en tanks.

  Het Russische leger wachtte tot de Oekraïners hun troepen op de verspreidingspunten begonnen in te zetten.

  Vervolgens lanceerden ze een felle aanval met Iskander-raketten en Lancet-UAV’s.

  Het resultaat was de vernietiging van ten minste vijf tanks, drie gemotoriseerde kanonnen, een MLRS en verschillende TOMA’s en de dood van ongeveer 70 Oekraïense speciale troepen.

  Ondanks de crash beweerde Kirill Budanov, het hoofd van het Oekraïense inlichtingendirectoraat, echter dat Oekraïne een grote operatie op de Krim aan het voorbereiden was, waarbij hij verklaarde dat de acties van Oekraïense strijdkrachten in de Zwarte Zee door Russische schepen tot zinken te brengen deel uitmaakten van deze operatie.

  In een andere ontwikkeling hebben de Russen de strategische nederzetting Ivanitski volledig bezet en gaan ze nu over tot de belangrijkste operatie, namelijk de bezetting van Chasiv Yar.

  Naar verluidt verloren de Oekraïners gisteren minstens 500 man.


  Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

  Telegram: t.me/dissidenteen  0 reacties :

  Een reactie posten