Bayer werkt aan opvolger glyfosaat

Datum:
 • maandag 11 maart 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 • De Duitse fabrikant van gewasbeschermingsmiddelen Bayer werkt aan een opvolger van de roemruchte onkruidbestrijder glyfosaat.


  Redactie Johan Oppewal

  chef redactie ondernemen


  Een nieuw, breed werkend herbicide zit nu in de testfase.

  Topman Bill Anderson heeft dat gezegd in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine: “We testen deze stof al op echte planten. Het is de eerste baanbrekende innovatie op dit gebied in 30 jaar. Ons doel is om het nieuwe product in 2028 op de markt te introduceren, dus al in vier jaar tijd.”

  De woordvoerder van Bayer zegt in een toelichting dat het gaat om een herbicide dat in een breed spectrum werkt en dat telers een extra optie biedt op het gebied van onkruidbestrijding en resistentiebeheer.

  Het onkruidmiddel glyfosaat – ontwikkeld door het door Bayer overgenomen Monsanto – is omstreden. In de Verenigde Staten is het onderwerp van tienduizenden rechtszaken. Bayer is inmiddels miljarden kwijt aan schadeclaims. Tegelijk zegt het bedrijf dat glyfosaat een gunstig milieuprofiel heeft.

  Boerderij

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Na invoering van het nieuwe middel zal het wel weer een paar jaar duren voordat we te horen krijgen dat het nieuwe middel ook weer zwaar giftig is voor mens en dier. Het kan niet zo zijn dat een middel wat een aantal dieren doodt een ander deel, waaronder de mens, met rust laat. Gif en Medicijnen zijn een verdienmodel van bedrijven als Bayer en daar moeten mens en dier maar onder lijden.

  Een reactie posten