Stichting Clintel in samenwerking met de Amerikaanse producer Tom Nelson presenteert met trots de Nederlandse première van Climate: The Movie (The Cold Truth) op 14 maart in het Figi Theater in Zeist. Tom Nelson zal daarbij aanwezig zijn en na afloop vragen beantwoorden.

Tickets voor deze première (à 12,50 euro) zijn aan te schaffen in de Clintel webshop. Wees er snel bij, er is plek voor 170 mensen.

Vrienden en sponsoren van Clintel kunnen gratis naar dit event (max twee kaartjes) en hebben hier gisteren een e-mail met kortingscode over ontvangen. Ook Vriend van Clintel worden, klik hier.

In 2007 verscheen de film The Great Global Warming Swindle (hier gratis online te bekijken), gemaakt door de Britse filmmaker Martin Durkin voor Channel 4. De film was op dat moment de tegenhanger van Al Gore’s An Inconvenient Truth . De KRO zond de film in Nederland uit gevolgd door een live debat bij de Publieke Omroep waar Marcel Crok destijds aan deelnam.

Podcastmaker Tom Nelson interviewde Durkin het afgelopen jaar tweemaal  over de film (hier en hier) en stimuleerde hem om een vervolgfilm te maken. Die film is nu klaar en heet dus Climate: The Movie (The Cold Truth).

Vrijwel alle wetenschappers die in de film geïnterviewd worden zijn ook ondertekenaar van Clintels World Climate Declaration. In dat opzicht is deze documentaire een echte Clintel-film.

Vertegenwoordigers van de pers kunnen zich aanmelden voor de film bij onze relations manager Evert Doornhof: evert.doornhof@clintel.org.

We hopen jullie in groten getale te mogen begroeten in het Figi Theater in Zeist.

Hartelijke groet,

Guus Berkhout

Marcel Crok

***