Premier van Slowakije: dit steekt er achter de oorlog in Oekraïne

Datum:
 • maandag 26 februari 2024
 • in
 • Categorie: , ,
 •  “Maar het Westen weigert dit toe te geven.”


  Robin de Boer 25-2-2024

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:27

  De Slowaakse premier Robert Fico heeft op de tweede verjaardag van de inval in Oekraïne op Facebook gezegd dat de oorlog in Oekraïne in 2014 is begonnen, toen de Oekraïense neonazi’s welig tierden.

  Wat ook meespeelt, is dat Rusland werd misleid door te denken dat de NAVO niet verder zou opschuiven richting het oosten, aldus Fico.


  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Toetreding tot de NAVO tegenhouden

  Intussen komt het NAVO-lidmaatschap van Oekraïne steeds dichterbij. Hiermee wordt de basis gelegd voor een mogelijke derde wereldoorlog, waarschuwde de premier.

  Fico zei eerder dat hij de toetreding van Oekraïne tot de NAVO op alle mogelijke manieren gaat tegenhouden. Hij zei dat Oekraïne volledig onder de controle van de Verenigde Staten staat en suggereerde dat het land gebieden zal moeten afstaan aan Rusland.

  Strategie werkt niet

  De strategie van het Westen om Rusland op de knieën te dwingen – door Oekraïne enorme hoeveelheden geld en wapens te sturen, sancties op te leggen en de Russische president te demoniseren – werkt niet, zei Fico. “Maar het Westen weigert dit toe te geven.”

  Rusland boekt grote terreinwinst en heeft zijn defensie-industrie flink opgeschaald.

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

  NineForNews.nl
  mmm

  1 reacties :

  Anoniem zei

  De NAVO is opgericht als verdedigingsalliantie en niet, zoals tegenwoordig keer op keer gebeurt, een aanvalsalliantie. Wat er de laatste jaren is gebeurd onder de NAVO vlag is bedriegerij, ook de oorlogen in Afghanistan en Joegoslavië.
  Door Oekraïne lid te maken lokken ze eenvoudigweg een 3e Wereldoorlog uit, een oorlog die zal leiden tot het eind van alle leven op aarde, in ieder geval ,die in Europa.
  Met psychopaat Rutte als hoofd NATO is ons lot bezegeld, dus neem maar vast afscheid van uw familie en vrienden.

  Een reactie posten