Huisarts Rob Elens werd VERRADEN door collega’s, kijk naar de reactie van de gezondheidsinspectie

Datum:
 • dinsdag 27 februari 2024
 • in
 • Categorie: ,
 • Verraad door collega-artsen overkwam Elens ook, ....  Robin de Boer 
  27-2-2024  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:39

  Deze maand werd bekend dat Hugo de Jonge zich als zorgminister ‘actief bemoeid’ heeft met het beleid van de gezondheidsinspectie jegens huisarts Rob Elens over het voorschrijven van hydroxychloroquine en ivermectine aan coronapatiënten.

  Hij wil nu financiële compensatie krijgen voor het bevlekken van zijn reputatie als huisarts en het verliezen van personeel en patiënten. 

  Een woordvoerster zei desgevraagd tegen De Andere Krant dat de inspectie zich niet heeft laten beïnvloeden door De Jonge.

  Is dit geen eigenstandige reden voor een tuchtzaak?

  De minister vroeg aan de inspectie: “Wat als een huisarts geen prio geeft aan de vaccinatie van thuiswonende niet-mobiele ouderen? Hoe is zo’n huisarts aanspreekbaar?”

  Elens vroeg patiënten voor vaccinatie een informed consent-verklaring te ondertekenen. Hij weigerde een patiënt te vaccineren tegen COVID-19 die het formulier niet had ondertekend. De Jonge zei daarover: “Is dit geen eigenstandige reden voor een tuchtzaak?”

  De inspectie gaf aan in gesprek te zullen gaan met de huisarts om hem aan te spreken op zijn zorgplicht. “Dus zorg te dragen voor de benodigde medische zorg waaronder ook het vaccineren valt.”

  De jacht was in februari 2021 al geopend

  Binnen de inspectie wordt overwogen om dit handelen van de huisarts voor te leggen aan het medisch tuchtcollege, schreef een medewerker op 17 mei 2021 aan het ministerie van VWS.

  Data-analist Cees van den Bos wijst erop dat de jacht op artsen die hun patiënten een informed consent-formulier lieten ondertekenen al in februari 2021 was geopend. Het ministerie van VWS vroeg om nadere informatie over wat de inspectie doet naar aanleiding van ‘de huisarts’ die mensen vraagt een verklaring te ondertekenen voordat hij een vaccin zet.

  De jacht zette zich voort in mei en augustus, blijkt uit eerdere Wob-stukken.

  Veel dank voor jullie slagkracht bij deze casus

  Verraad door collega-artsen overkwam Elens ook, aldus Van den Bos. De inspectie was dankbaar en aan Elens zal niet bekend zijn gemaakt wie de verklikkers waren.

  Op 14 april 2020 gaf de inspectie aan meldingen te hebben ontvangen van een andere huisarts, een ziekenhuisapotheker en het RIVM. “Veel dank voor jullie slagkracht bij deze casus!!” schreef de inspecteur in een e-mail.

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

  0 reacties :

  Een reactie posten