HARTSTIKKE ONGELOOFWAARDIG! Van Trouwe Trump aanhanger tot Sleepy Joe stemmer: Hoe lage activistische AD journalistiek nieuwe diepten bereikt

Datum:
 • vrijdag 23 februari 2024
 • in
 • Categorie: ,
 •  In de oneindige saga van activistische journalistiek heeft het Algemeen Dagblad (AD) vandaag besloten weer eens een pagina te wijden aan hun favoriete bezigheid: het zwartmaken van Donald Trump.


  DDS 22-2-2024


  In een tijd waarin de wereld geconfronteerd wordt met tal van urgente vraagstukken, van economische onzekerheid tot geopolitieke spanningen, vindt het AD niets beters te doen dan het opwarmen van oude kliekjes anti-Trump sentiment. De vraag rijst: waarom? De Nederlandse burger kan immers niet eens stemmen in de Amerikaanse verkiezingen.

  Het artikel beschrijft het verhaal van 'Granny' Pam, een voormalige fervente aanhanger van Trump die, na 60 dagen celstraf wegens haar deelname aan de bestorming van het Capitool, nu zogenaamd bekeerd is. De poging van het AD om dit verhaal als een soort sensationele onthulling te presenteren, is niets minder dan lachwekkend. Het scenario van een die-hard Trump supporter die plotseling overloopt naar 'Sleepy Joe' Biden, is zo ongeloofwaardig dat het bijna pijn doet. Het ruikt naar een wanhopige poging van het AD om Trump en zijn aanhangers in een kwaad daglicht te stellen, een tactiek die inmiddels zo doorzichtig is als glas.
  De obsessie van sommige media met Trump is een schoolvoorbeeld van zielige, activistische journalistiek. Het continue hameren op Trump, terwijl er in onze eigen achtertuin genoeg politieke en maatschappelijke kwesties spelen die aandacht verdienen, is een trieste reflectie op de staat van het journalistieke landschap. In plaats van te fungeren als objectieve waarnemers en verslaggevers van nieuws, kiezen ze ervoor om politieke actoren te worden, gedreven door een onverzadigbare honger naar sensatie en polarisatie.
  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS lopen we niet weg voor dit soort controversiële onderwerpen. Andere media wél. Daarom is het van het grootste belang dat wij dit werk blijven doen. Elke dag weer. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort onderwerpen wél te behandelen!
  Laten we duidelijk zijn: het Nederlandse volk verdient beter dan deze voortdurende stroom van bevooroordeelde en manipulatieve berichtgeving. Het wordt tijd dat media zoals het AD zich realiseren dat hun taak is om te informeren, niet om te indoctrineren. De echte journalistieke moed ligt niet in het eindeloos herkauwen van anti-Trump retoriek, maar in het durven aangaan van de complexe en soms ongemakkelijke verhalen die onze eigen samenleving vormen. Tot die tijd blijft het AD, met haar zielige pogingen tot activisme vermomd als journalistiek, niets meer dan een echo in de bubbel van gelijkgestemden, ver verwijderd van de werkelijke zorgen en interesses van de gewone Nederlander.

  0 reacties :

  Een reactie posten