Edward Snowden eist de redding van Assange: "Als jullie nu stil zijn..!"

Datum:
 • woensdag 21 februari 2024
 • in
 • Categorie:
 •  Want het uitleveringsverdrag tussen de VS en Groot-Brittannië verbiedt dat expliciet.


  DDS 21-2-2024


  Edward Snowden eist de redding van Assange: "Als jullie nu stil zijn..!"

  De Amerikaanse dissident en klokkenluider Edward Snowden vindt dat heel het Westen in actie moet komen om Julian Assange te steunen. Daarbij valt het hem op dat al die politici heel hard roepen dat ze het vreselijk vinden dat Navalny is overleden. Maar ze doen niets om een man te redden die nog wél te redden valt.
  "Het meest afschuwelijke aan de Britse vervolging van Julian Assange om hem te laten sterven in een Amerikaanse kerker is dat het slachtoffer van zijn 'misdaad' (journalistiek) een staat is en niet een persoon - het is de definitie van een 'politieke misdaad." En dat is gek. Want het uitleveringsverdrag tussen de VS en Groot-Brittannië verbiedt dat expliciet.
  Daarom is het noodzakelijk voor politici en journalisten om zich publiekelijk uit te spreken tegen deze vervolging, aldus Snowden. "Tegen elke politieke leider en journalist die grootse speeches houdt en schrijft zeg ik, je kunt Navalny niet redden. Je kunt Assange wél redden. Als je nu stil bent, terwijl je de uitkomst kunt beïnvloeden, betekent het dat het je nooit om principes gaat - je hoopte slechts op goedkoop applaus."

  To every political leader and journalist making and writing speeches: You can't save Navalny. You *can* still save Assange. If you're silent here, when and where you can actually influence the outcome, you were never standing up for principles—you were just hoping for applause.

  Edward Snowden
  Edward Snowden
  @Snowden

  The outrageous part of the UK's years-long "trial" to condemn Julian Assange to die in an American dungeon is that the victim of his "crime" (journalism) is a state rather than a person—the definition of a political offense, which the US-UK extradition treaty explicitly forbids.

  25.2K
  Reply
  Supporters van de moedige Assange gingen vandaag demonstreren voor het Britse hooggerechtshof. Op die manier hopen ze de uitkomst te beïnvloeden - of anders de Britse regering ervan te overtuigen om de man vrij te laten en op het vliegtuig te zetten naar Australië, zijn thuisland dat hem maar wat graag terug wil.
  De kans dat dit gebeurt zónder enorme druk is minimaal. Amerika wil een voorbeeld stellen met Assange. De CIA en NSA willen hem ten koste van alles kapotmaken. En door dat te doen willen ze duidelijk maken aan álle journalisten in de hele wereld die hun baan serieus nemen dat als zij net als hij de realiteit van geheime Amerikaanse operaties en mensenrechtenschendingen bekendmaken, dat ze dan gesloopt zullen worden. Het zal het einde betekenen voor ze. Niet alleen van hun carriere, maar van hun léven.
  En juist dat is waarom er direct gehandeld moet worden om Assange te bevrijden. Wat de Amerikanen hier doen - en de poedels van Amerika in Europa - is wanstaltig. Het is dictatoriaal. Het is in strijd met alle principes van de vrijheid. Het is antidemocratisch én in strijd met de rechtsstaat.
  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de directe aanvallen van Amerika op de (pers-)vrijheid. Het is WALGELIJK. Julian Assange hoort in VRIJHEID te leven. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons Julian Assange en ander vrijheidsstrijders te verdedigen!
  Edward Snowden is zelf trouwens ook zo'n man die door Amerika op afschuwelijke wijze behandeld wordt. Het is ongelooflijk wat die Amerikanen doen. Klokkenluiders worden totaal vernietigd - alles om de eigen misdaden tegen de menselijkheid, die overal in de wereld routinematig gepleegd worden, te verbergen.
  In het verleden hadden we de Sovjet Unie als Evil Empire. We weten nu dat de Sovjets een opvolger hebben, niet in de persoon van modern Rusland, maar in Amerika. Schande!

  0 reacties :

  Een reactie posten