1900 wetenschappers eensgezind: er is geen klimaatcrisis!

Datum:
 • dinsdag 20 februari 2024
 • in
 • Categorie:
 •  Ze wijzen elke vorm van klimaatalarmisme van de hand.  Robin de Boer 20-2-2024


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:12

  Bijna 1900 wetenschappers en experts van over de hele wereld hebben hun krachten gebundeld en dragen een duidelijke boodschap uit: er is geen klimaatcrisis. Ze wijzen elke vorm van klimaatalarmisme van de hand.

  Het klimaat op aarde is altijd aan verandering onderhevig, al miljarden jaren. De 1894 onderzoekers en experts verzetten zich tegen de klimaatwaan die onder andere door het World Economic Forum wordt gesteund.

  Stichting Clintel (Climate Intelligence) heeft in 2019 het initiatief genomen om een World Climate Declaration op te stellen met als boodschap ‘Er is geen klimaatcrisis’. De verklaring is gepresenteerd in het Europees Parlement en als open brief verstuurd naar het hoofdkantoor van de VN, en naar Frans Timmermans en Ursula von der Leyen.

  In de video wordt gesproken over 1100 wetenschappers, maar dat zijn er inmiddels al 1894:

  Volledig genegeerd

  Het klimaat op aarde kent natuurlijke koude en warme periodes. Als gevolg daarvan bevinden we ons sinds het einde van de Kleine IJstijd in 1850 in een opwarmende fase.

  Volgens deskundigen wordt het effect van CO2 opgeblazen door het klimaatbeleid, terwijl volledig wordt genegeerd dat de verrijking van de atmosfeer met CO2 nuttig is voor de groei van planten, voor landbouw en voor al het leven op aarde.

  Levensvernietigend

  De talloze maatregelen om CO2 te vermijden blijken daarom schadelijk te zijn. Ze brengen ook enorme kosten met zich mee. Volgens de wetenschappers is er geen enkel statistisch bewijs dat de opwarming van de aarde invloed heeft op het aantal orkanen, overstromingen, droogtes en soortgelijke natuurrampen.

  De groep beschouwt het net zero-beleid als onrealistisch en uiteindelijk levensvernietigend. Als het gaat om het wereldwijde klimaat, is er geen reden voor alarmisme en paniek.

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.  0 reacties :

  Een reactie posten