EU en NAVO stevenen af op de afgrond door stommiteiten in buitenlands beleid

Datum:
 • zondag 28 januari 2024
 • in
 • Categorie: , , , ,
 •  De afgelopen dagen heeft de EU een aantal vreemde uitspraken gedaan, in combinatie met nog vreemdere bedriegerijen, waardoor de gedachte postvat dat het hele project zijn ‘laatste dagen van het Romeinse Rijk’ beleeft.


  27-1-2024


  Is het mogelijk dat de EU die we kennen op haar laatste benen loopt en dat we getuige zijn van de definitieve ondergang? schrijft Martin Jay.

  Ursula von der Leyen, wier grootouders waarschijnlijk Wafen SS-officieren waren, heeft gezegd dat als ze haar zin niet krijgt bij het vinden van nieuw geld voor Oekraïne, ze haar toevlucht zal moeten nemen tot smerige trucjes. Nou ja, ze zei niet echt “”smerige trucsjes””, maar dit is wat er geïmpliceerd wordt. En wat zouden die slinkse trucs kunnen zijn? In feite is er al een motie in de wandelgangen van de EU om van Hongarije effectief een niet-EU-lidstaat te maken, een soort schurkenlid dat nog steeds in de EU zit maar geen stemrecht heeft. Gezien het feit dat de EU allesbehalve een democratie is en dat de instellingen in Brussel monolithisch en consensus-gedreven zijn (er is geen ‘oppositie’ in Brussel zoals in de meeste democratische landen) is het nauwelijks verrassend om snode activiteiten te zien waar een Afrikaanse dictator trots op zou zijn. De EU, of beter gezegd de superfederalistische elite die het voor het zeggen heeft in Brussel zoals von der Leyen en haar maatjes als Pfizer – ja, multinationals hebben echt de meeste macht in Brussel en bezitten min of meer het Europees Parlement – begint zich zorgen te maken. Het project begint uit te lopen op onderlinge ruzies en creëert een hoop gemengde berichten in de media. Chef-tuinier Josep Borrell wil een nieuwe glanzende staat voor de Palestijnen, maar Ursula vindt het huidige genocideprogramma prima. Misschien ziet ze investeringsmogelijkheden in offshore gas voor de kust van Gaza?

  En dus, nu de economie in het slop zit en de machtigste lidstaat van de EU, Duitsland, steeds meer lijkt op Tsjechië aan het eind van de jaren ’90, zijn de uber-elites zoals Ursula en de meest verachtelijke Europarlementariër die het Europees Parlement ooit heeft gehad – Guy Verhofstadt – bang dat het project bij de volgende euro-verkiezingen in de zomer kan worden gekaapt door extreem-rechtse Europarlementariërs. Ironisch genoeg zou in zo’n scenario, waarin het grootste meerderheidsblok van het Europees Parlement een extreemrechtse groep zou zijn, de steun voor Netanyahu een piek bereiken en hem zelfs redden van zijn eigen moeras van corruptiebeschuldigingen, omdat extreemrechts in Europa de zionisten steunt en afstapt van het ooit populaire idee om hen uit te roeien onder het plan van Hitlers ‘Endlösung’.

  Maar de EU zou nooit meer hetzelfde zijn. Deze leden van het Europees Parlement steunen het terugdraaien van de centralisatie van de macht naar de lidstaten. Het is dan ook geen verrassing dat Verhofstadt, een man die zo verstoken is van charme dat hij een stapel vochtige handdoeken opwindend doet lijken, weer een van zijn vurige toespraken houdt in het Europees Parlement met steeds hetzelfde thema: al onze problemen kunnen worden opgelost als we meer geld, meer macht en een EU-leger hebben.

  De fout ligt bij de lidstaten, betoogt de hoogste rukker van het Europees Parlement terwijl hij zijn hoofd in het rond gooit en animeert, net als een machtshongerige leider in de jaren 30 die ons in de eerste plaats in deze puinhoop heeft gebracht.

  Is het je opgevallen dat veel mediaberichten wijzen op een oorlog met Rusland? Ik vraag me af waar dit op gebaseerd is? Natuurlijk is er geen dreigende oorlog met Rusland, maar de deskundigen kunnen het niet laten om ons er wel een voor te stellen, door te verkondigen dat Poetin het ene Europese land na het andere wil inpikken, als een rijke man die ze verzamelt als huisdieren.

  De realiteit is dat deze onzin in de echokamer wordt gevoed omdat er zowel op EU-niveau als op nationaal niveau paniek uitbreekt omdat er verkiezingen aankomen en de geur van een nederlaag de longen begint te vullen van de corrupten die zich al te lang uit dezelfde trog hebben gevoed. Creëer paniek over een dreigende oorlog en genoeg domme Europeanen en Amerikanen zullen akkoord gaan met stijgende consumentenprijzen, hoge pompprijzen, krankzinnige energierekeningen (zoals in het VK), lage groei en geen banen. Weinig westerlingen doorzien de leugens en zien de list in wording. Zelfs de Duitsers niet.

  En deze nachtmerrie gaat ook deel uitmaken van de nieuwe wereldorde die Europa probeert te creëren door af te rekenen met Hongarije, dat de rol van het VK heeft overgenomen door veto’s uit te spreken en over het algemeen een lastpost te zijn aan de EU-toptafel. De gedachte is dat er een Europa van twee snelheden kan worden gecreëerd, zodat de belangrijkste grootmachten – Frankrijk en Duitsland – het federalistische plan kunnen doordrukken en ervoor kunnen zorgen dat wanneer het stof is neergedaald, hun industrieën nog steeds intact zijn, of in ieder geval hun politieke elite nog steeds een baan heeft.

  Natuurlijk is dit ook de Amerikaanse droom nu Joe Biden naar de verkiezingen gaat en zelfs arbeiders in Ohio kunnen zien dat hij de wereld in brand heeft gestoken en niet meer weet waar de emmer en zelfs de kraan is. Aangezien de westerse sancties zo spectaculair zijn mislukt, zal Amerika altijd proberen er munt uit te slaan en zo wordt de verdeling van de uitgaven aan Oekraïne steeds duidelijker. Maar het is de oorlog in het Midden-Oosten, tegen de achtergrond van de sensationele mislukking in Oekraïne, die de doorslag zal geven voor Biden om te vallen en voor Trump om op te duiken als de brandweerman en zijn geruchtmakende grote slang. Jammer voor de Europeanen. Die dwazen die tranen met tuiten huilden over de “bezetting” van Oekraïne door die smerige Russen, maar geen boe zeiden over tientallen jaren van de wreedste bezetting in de moderne geschiedenis in Palestina, zullen de grootste prijs betalen voor hun domheid. Hoe de NAVO hier als overlevende uit zal komen is voor iedereen een raadsel, maar de Europese elites zullen meer moeten ophoesten voor defensie als Trump in het Oval Office komt. Reken daar maar op.


  Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.


  0 reacties :

  Een reactie posten