De waarheid over het neerschieten van MH 17 wordt definitief begraven

Datum:
  • zaterdag 27 januari 2024
  • in
  • Categorie: ,
  • Het is nu bijna tien jaar geleden dat MH 17 werd neergeschoten boven Oekraïne, maar rechtschapen mensen proberen nog steeds de echte daders te vinden.


    27-1-2024


    Nu heeft het Europees Hof van Justitie de Nederlandse regering toestemming gegeven om de documenten van haar onderzoek geheim te houden voor het publiek, schrijft Peter Haisenko.

    Eigenlijk zou er geen geheimhouding mogen zijn in een democratie. Hoe moeten kiezers hun beslissing nemen als de regering de grootste schandalen voor hen geheim mag houden? Met dit in gedachten moet worden erkend dat het altijd plichtsverzuim of een misdrijf is als een proces of onderzoek jarenlang geheim wordt gehouden. Denk maar aan het “NSU-proces”, waarvan de dossiers meer dan 100 jaar achter slot en grendel werden gezet. Of de getuigenis van ooggetuige Jaqueline Kennedy over de moord op JFK, die pas in 2063 kan worden gepubliceerd. Dit is de plek waar de dossiers van de Nederlandse onderzoekscommissie naar het neerhalen van MH 17 worden geplaatst.

    Onze auteur Robert B. Thiele heeft de gevolgen van het blokkeren van de NSU-dossiers geanalyseerd en er een spannende thriller over geschreven:
    https://www.anderweltonline.com/kultur/kultur-2021/operation-grusa-oder-verleugnung/

    Het Europese Hof van Justitie heeft bepaald dat Nederland geen informatie hoeft te publiceren over het neerschieten van vlucht MH17. De rechters vinden dat de veiligheid van de vlucht voorrang heeft, zo wordt gemeld. Het is waar dat het verzwijgen van dergelijke gegevens afbreuk doet aan de vrijheid van informatie en het recht op vrijheid van meningsuiting. Dit is echter gerechtvaardigd en gepast, aangezien de vertrouwelijkheid van gegevens over vluchtverstoringen en -ongevallen van centraal belang is voor de luchtverkeersleiding, zo oordeelden de rechters in Luxemburg. Achtergrond is een klacht van de Nederlandse mediabedrijven RTL Nederland en RTL Nieuws over de crash van vlucht MH17. De media vroegen de minister van Justitie om inzage in verschillende documenten, waaronder rapporten van het European Coordination Centre for Accident and Incident Reporting Systems. De minister wees het verzoek af met een beroep op de vertrouwelijkheid van deze gegevens.

    Het gaat niet om vliegveiligheid

    Dit proces begint met het op één hoop gooien van vliegveiligheid en andere omstandigheden. In het geval van MH 17 kunnen er geen bevindingen zijn die kunnen leiden tot technische consequenties aan het vliegtuig ter verbetering van de toekomstige vliegveiligheid. Dit vliegtuig is neergeschoten. De Nederlandse onderzoekscommissie blijft erbij dat de daders Russen waren die een Russisch BUK-systeem gebruikten. Dat dit niet het geval kan zijn, is niet alleen door mij maar ook door talloze andere deskundigen onomstotelijk bewezen. In zekere zin bevestigt de uitspraak van het Europees Hof van Justitie nu dat de officiële versie onhoudbaar is. Waarom worden de dossiers anders achter slot en grendel bewaard?

    Het gaat dus niet om technisch relevante informatie, maar om het ophelderen van het feitelijke proces van het neerhalen. Op basis van de geweigerde documenten kan worden aangetoond dat de Nederlandse onderzoekscommissie bewust geen onderzoek heeft gedaan dat tot opheldering had kunnen leiden. Laat ik een voorbeeld geven: tijdens de laatste persconferentie over MH 17 vroeg freelance journalist Billy Six of er metallurgische testen waren uitgevoerd op de rand van de cirkelvormige inslaggaten. Het antwoord was nee, dat werd niet nodig geacht. Het punt is echter dat juist dit onderzoek de hoogste bewijskracht heeft. Met moderne metallurgie zou het mogelijk zijn geweest om te herkennen hoe deze gaten zijn ontstaan.

    Granaatscherven kunnen geen ronde gaten achterlaten

    De kleinste slijtsporen aan de rand van de gaten kunnen worden geanalyseerd en dan kan onomstotelijk worden vastgesteld of en om wat voor soort projectiel het gaat. Er bestaat geen twijfel over dat zo’n rond gat van ongeveer 30 millimeter alleen veroorzaakt kan zijn door een ronde kogel. Deze slijtagesporen maken het mogelijk om te herkennen wat voor type projectiel het is, waarvoor het is gemaakt, wanneer en waar het zich bevond en waar het werd gebruikt voordat het werd afgevuurd. Geen enkele expert zal ontkennen dat de fragmenten van een BUK-systeem niet zulke ronde gaten kunnen veroorzaken. Maar dat is precies het punt van het web van leugens dat rond deze MH 17 is opgebouwd. Net als vroeger, en zeker vandaag, mag niet worden toegegeven dat het een Oekraïens gevechtsvliegtuig was dat de MH 17 door direct vuur neerhaalde en 298 mensen doodde.

    Stel je voor dat deze waarheid nu aan het licht zou komen. Hoe zouden de westerse waarden eruit zien als bekend werd dat we een moorddadige staat onvoorwaardelijk steunden? En dan hebben we het nog niet eens over de sancties die Rusland zijn opgelegd vanwege de valse beschuldigingen. In het imperium van de leugen zit er niets anders op dan met alle mogelijke middelen te voorkomen dat de waarheid aan het licht komt. Het Europees Hof van Justitie heeft zichzelf nu medeplichtig gemaakt met zijn uitspraak. Iedereen moet één ding begrijpen: Als het zo zou zijn dat deze geblokkeerde documenten de officiële versie onomstotelijk bevestigen, waarom zouden ze dan worden achtergehouden voor het publiek? Integendeel, deze dossiers zouden zo breed mogelijk worden gepubliceerd om alle twijfels weg te nemen. Maar deze weigering is op zichzelf al een bewijs dat de officiële versie een leugen is.

    De terughoudendheid van Rusland heeft binnenlandse politieke redenen

    Waarom is Rusland zo terughoudend geweest om de leugenversie van MH 17 te confronteren? Na mijn gesprekken met militaire functionarissen in Maleisië, die de vluchtrecorders hebben veiliggesteld en tot hun spijt aan Engeland hebben overhandigd, is de veronderstelling dat deze aanval eigenlijk voor Poetins vliegtuig bedoeld was, zeer waarschijnlijk geworden. Het week echter af van het vluchtplan en vloog 300 kilometer noordwaarts over Polen. Als Rusland had vastgehouden aan deze versie, aan de waarheid, dan had het Kremlin een intern probleem gehad. Hoe moet aan de burgers worden uitgelegd waarom er niet onmiddellijk strafmaatregelen tegen Kiev zijn genomen? Het antwoord is eenvoudig. Rusland was op dat moment niet voldoende voorbereid. Niet voorbereid op verdere onterechte sancties en niet voorbereid op een militaire confrontatie met het NAVO-Westen. Nogmaals, het Kremlin, Poetin, handelde verstandig en de-escaleerde.

    In het Westen daarentegen werd vanaf het begin een web van leugens geconstrueerd. Beelden werden uit hun context gehaald om de vermeende vreugde van de separatisten in Oost-Oekraïne over het neerhalen van het vliegtuig te laten zien. Meer hierover hier:
    https://www.anderweltonline.com/klartext/klartext-2014/gefaelschte-nachrichten-zu-mh-17-absturz/

    Het fotobewijs kon worden bewaard

    Toen kwam ik bij toeval een foto tegen van een stuk wrak waarop ronde in- en uitgangsgaten(!) te herkennen waren. Ik heb deze foto in hoge resolutie opgeslagen en als PDF beschikbaar gesteld om te downloaden. Op deze manier heb ik kunnen voorkomen dat dit belangrijke stuk bewijsmateriaal “verdwijnt”, zoals zoveel andere delen van het wrak die als bewijsmateriaal worden genoemd, maar die ontbreken bij de hermontage van het wrak. Het is dit deel, de linkerkant van de cockpit, waar de metallurgische tests werden weggelaten. Hier kun je mijn analyse van de crash lezen, die in verschillende talen is vertaald en miljoenen keren is gelezen:
    https://www.anderweltonline.com/wissenschaft-und-technik/luftfahrt-2015/schockierende-analyse-zum-abschuss-der-malaysian-mh-17/

    Toen kwam “Correctiv”. Correctiv begon zijn werk in augustus 2014 – ongeveer een maand na mijn analyse – en ze hadden maar één onderwerp: mijn rapport over het neerstorten van MH 17 moest in diskrediet worden gebracht. Dit werd snel gevolgd door de verschijning van Eliot Higgins met “bellingcat” in Engeland, die de meest absurde theorieën over MH 17 verzon en onmiddellijk als “kroongetuige” werd gebruikt door Correctiv en ook de ÖRR-media. Maar wie is deze Higgins en waarom heeft Kiev het recht gekregen om te bepalen welke informatie over de crash gepubliceerd mag worden, zelfs vandaag nog? Dit kan de verdenking oproepen dat ook het Europees Hof van Justitie zich heeft onderworpen aan de dictaten van Kiev. Meer hierover hier:
    https://www.anderweltonline.com/wissenschaft-und-technik/luftfahrt-2015/mh-17-die-ard-als-sprachrohr-der-cia/

    De VS weigert hun “bewijsmateriaal” vrij te geven

    Hoewel de feiten over het neerhalen van de MH 17 duidelijk op tafel liggen, namelijk dat het neergeschoten is door een Oekraïens gevechtsvliegtuig, blijven ze vasthouden aan de leugenachtige versie. Zelfs een showproces tegen vier Russen kon niet worden afgerond en werd afgeblazen omdat de VS weigerden vermeend bewijs te overhandigen waar de Nederlandse rechter om vroeg. En hier zijn we weer op hetzelfde punt: Als dit bewijs uit de VS geldig materiaal was, zou Washington het vrijwillig onmiddellijk aan de onderzoekscommissie hebben geleverd. Maar zoals het nu is, moeten we aannemen dat al het “bewijs” uit de VS verzonnen leugens zijn die een toetsing door een echte rechtbank niet kunnen doorstaan.

    De uitspraak van het Europees Hof van Justitie maakt de weg vrij om de waarheid over het neerhalen van MH 17 voor altijd verborgen te houden. Net als de moord op Kennedy of vele andere geschiedvervalsingen, waarvoor het openen van de archieven in het Westen wordt uitgesteld tot steeds later. Moskou daarentegen heeft zijn archieven al jaren geleden geopend. Laat iedereen zijn eigen mening vormen over wie zich meer inzet voor de waarheid.

    Nu is een Russisch IL 76 transportvliegtuig met 65 Oekraïense krijgsgevangenen aan boord neergeschoten boven Belgorod in Rusland. Het lijdt geen twijfel dat het neerhalen werd uitgevoerd door Kievse troepen vanaf Oekraïens grondgebied met behulp van verschillende raketten van Amerikaanse of Duitse makelij. Kiev was op de hoogte van deze vlucht, de inzittenden en de route. De vlucht werd geregistreerd. Het zal interessant zijn om te zien hoe het Westen reageert op het feit dat Kiev 65 Oekraïners heeft laten vermoorden op weg naar huis. Leugens zoals die over MH 17 kunnen deze keer niet, maar misschien weten Correctiv en Bellingcat het weer beter. De ÖRR-media wachten gewoon op een anti-Russische versie.

    Hier zie je nog het bewijs waarom het onmogelijk is dat de MH 17 is neergeschoten door een BUK-raket en hoe de FBI(!) wilde voorkomen dat Maleisië de vluchtrecorders in handen zou krijgen, waarvan de ruwe data ook achter slot en grendel wordt bewaard:
    https://www.anderweltonline.com/wissenschaft-und-technik/luftfahrt-2019/mh-17-auf-der-suche-nach-der-wahrheit-in-kuala-lumpur/


    Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.



     Volg Frontnieuws op Telegram

    1 reacties :

    Anoniem zei

    Het is al eerder op de website van Stichting Jas geschreven, maar alles wat openbaar zou moeten zijn en door de Overheid niet openbaar gemaakt wordt is bedrog. De dader van de MH17, de geheimzinnige enorme toename van het aantal doden door Corona vaccinaties, Groningen, Toeslagenschandaal, dus de MH17 past daar ook bij.

    Een reactie posten