We worden keer op keer belazerd

Datum:
 • zaterdag 2 december 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Nee, het is nog erger: we laten ons elke keer volledig belazeren.

  02-12-2023 Rients Hofstra 


  Je zal maar op Dilan, Geert of Pieter hebben gestemd. Wordt het dan nooit duidelijk? Ze zijn niet te vertrouwen. Echt niet!

  Mensen die op Geert hebben gestemd, hebben wel op het totale verkiezingspakket gestemd, ook al zijn ze het ieder op zich, met verschillende standpunten niet eens. Toch stemden ze PVV uit algehele onvrede. Een programma met diverse standpunten die grondwettelijk niet kunnen, of democratisch gezien onaanvaardbaar zijn. Bij jarenlange onvrede, waar de regentenkliek nooit iets aan heeft gedaan, tellen sommige dubieuze standpunten blijkbaar niet.

  Mensen die op Dilan hebben gestemd, stemmen op een lijstaanvoerder van een partij die in 13 jaar Nederland heeft verkwanseld aan Brussel en diverse multinationals. Het volk als slachtoffer in de goot vegend. Hoeveel zijn de one-liners: “We laten niemand vallen’ en ‘We moeten naar de mensen luisteren’ waard, als ze dat 13 jaar consequent en vol overtuiging hebben geneGeert. Zelfs de meer dan een miljoen mkb’ers (grote ondernemers, kleine zelfstandigen en zzp’ers) zijn 13 jaar genegeerd, in de steek gelaten.

  En mensen die op Pieter stemden, stemden op een CDA-light. Zonder partij(naam), zonder programma en zonder kandidaten scoorde hij in de peilingen rond de 40 zetels. Waarop gebaseerd in godsnaam? Omdat pietertje meer dossierkennis had dan alle andere 149 knulligen samen? Maar wat heeft hij desondanks bereikt? Niets! Hij stemde als fractieslaaf altijd dat wat de top verordonneerde (wurgende fractiediscipline), en deed dat ook bijna altijd, toen hij was afgescheiden. De invulling van zijn kandidatenlijst stikt van oud CDA’ers die Nederland eerder op een hellend vlak richting afgrond marchandeerden. CDA’ers die stil bleven toen Hugo eerst de zorg aan gort hielp en vervolgens het fundament onder wonen mocht slopen.

  De lijsttrekkers van de VVD en het NSC waren bij hun volle verstand (werkelijk?) toen onder leiding van Rutte het complete volk werd geterroriseerd met niet wetenschappelijk bewezen corona-maatregelen. Van beklap, 1,5 meter, lock-down en avondklok tot gifspuit, waarvoor de fabrikanten geen garantie op succes wilden afgeven en zelfs bedongen dat ze geen claims aan hun gewetenloze broeken zouden krijgen. Geert was overigens ook voor de prik.

  Nu Geert de grootste is geworden, Dilan slechts derde en Pieter teleurstellend met slechts 21 zetels nieuw in de Kamer kwam, is de focus gericht op een coalitie van PVV, VVD en NSC. Hoewel deze 3 samen over een meerderheid van 81 zetels kunnen beschikken, zijn ze met 14 senatoren in de Eerste Kamer vleugellam. Zelfs met de 16 van BBB komen ze dik te kort. Democratisch gezien zou dat een zegen zijn, maar dat is nu even een ander verhaal.
  Kortom het gaat om de PVV, de VVD en het NSC die over een ruime meerderheid in de Tweede Kamer beschikken. BBB mag later zonder praatjes aanschuiven vanwege een prettige pluk piassen in de senaat.

  Dus worden de onderhandelingen over het formeren van een coalitie gevoerd door 3 van de 4 grote partijen. Immers, met een pennenstreep is de PvdA met 25 zetels kalt gestelt. Zowel de PVV als de VVD verafschuwen de nep rode grachtenyuppen, die niets meer met de ‘arbeiders’ maar van alles met een niet te veranderen milieu hebben.

  En dan komt het kiezersbedriegende roulettespel om tot een kabinet te komen en daarna het vullen van het pluche op de ministeries door ongelooflijk veel vakinhoudelijke onbenullen.
  Dilan wil misschien wel, of toch maar niet met de PVV. Eventueel gedogen. Wat heerlijk positief. Stond dat in het verkiezingsprogramma? Wisten de kiezers dit toen ze met rood het rondje inkleurden? ‘Luisteren naar het volk’? Luisteren naar de eigen achterban lukt al niet. Of zijn de instructies vanuit Brussel en Davos zo duidelijk, dat het NATO-baantje van super-Mark op de tocht zou kunnen komen? Dilan is dolend, roept wat over het PVV-programma en sputtert iets over dat de grootste winnaar het initiatief moet nemen om vervolgens voldoende munitie in stelling te brengen om veel (alles?) te gaan afwijzen. Afwachten en vervolgens het verwijtende vingertje richting Geert.

  Dan Pieter de Verlosser. Hij eist dat Geert helderheid verschaft over welke verkiezingsbeloftes overboord gaan, welke gediepvriesd worden en welke vervolgens nog in de koelkast dienen te verdwijnen. Kortom, hij eist van de grootste om zijn achterban grootschalig te belazeren, wat in de slangenkuil van het Binnenhof een vastgeroeste gewoonte is.
  Zo proberen ze de Zwarte Piet bij Geert te leggen in de hoop dat hij volledig ontkleed op zijn blote knieƫn gaat smeken toch mee te mogen doen.

  En dat zorgt ervoor dat Geert alle troeven in handen krijgt. Hij blijft maar pushen om tot een akkoord te komen. Geeft net niet genoeg toe zodat de Zwarte Pieten -die overigens veel (kind)vriendelijker zijn dan de kinderbedriegende Witte Klaas (maar dat terzijde)- bij Dilan en Pieter terecht komen. Als het daardoor niet lukt, heeft Geert zijn best gedaan en gaan de achterbannen van Pieter en Dilan morren, met een interessant verloop.

  Vooraleerst blijven we ‘genieten’ van een demissionair kabinet met nog maar 41 zetels, waardoor de Kamer weer wetgevend kan worden en het kabinet slechts uitvoerend, zoals de Trias Politica voorschrijft.
  Maar als ze er echt niet uitkomen -en daar lijkt het op- zal de PVV de andere twee vermorzelen, indien er daarna weer verkiezingen moeten komen. Geert wilde wel, maar Pieter en Dilan wierpen te veel obstakels op richting akkoord. En dat pikken veel kiezers van VVD en NSC niet. Dat worden spijtoptanten en gaan elders op stemmen.
  Laat overigens duidelijk zijn dat ik helemaal niets met alle drie heb, maar met CO2-Frans ook al niet. Ik zou genieten van een volledige instorting van het huidige partijenstelsel, waarin de rechterlijke macht naast de wetgevende en uitvoerende macht zit vastgeroest in de bastions van de regentenkliek.

  Geert stort zichzelf vervolgens -na een winst van meer dan 50 zetels- wel in een afgrond, omdat hij geen kwaliteit kan ophoesten voor tig ministers, staatssecretarissen en Kamerleden.
  En dan komt AS in zicht. Het moet eerst heel slecht gaan, veel slechter nog dan met de particratische volksverlakkende regentenkliek met hersenloze marionetten die de zetels bij gods gratie mogen vullen, volledig gespeend van kennis en kunde en zonder contact met hun zogenaamde achterban.

  Als we echte democratie willen, moet het huidige systeem eerst worden opblazen en moeten de kiezers bekend worden met een wel werkend alternatief. Een alternatief waarbinnen de bevolking bepaalt en niet een mensvervreemde elite die in de eigen optiek blijkbaar wel zou weten wat goed is voor het plebs.

  Dus voorlopig beste voor- en tegenstanders van de PVV: even alle kaarten op Geert.
  Hij kan nu immers het in-en-in foute politieke systeem helemaal slopen.


  Plaats een reactie

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Het is beter dat het volk opstaat in vol ongeduld en schoonschip maakt in den haag.
  Vvd ieder die op deze partij heeft gestemd is gewoon oerdom en vreselijk goedgelovig 13 jaar worden de vvd ers besodemieterd en dan gaan ze nogmaals, stelletje ezels.
  D66 een waardeloze anti democratische partij uitzetten naar China.
  Nsc van Pieter januskop met twee gezichten dan ben je ook heel sentimenteel en goedgelovig, wat een schapenvolk.
  Politiek den haag en zijn ingekochte media afvoeren naar detentiecentrum en het pieterbaan centrum.
  Nederlandse sukkels.

  Een reactie posten