Jan Vingerhoets: ‘Ik zie dingen die ik in mijn 30 jaar als huisarts nog nooit heb gezien’

Datum:
 • vrijdag 8 december 2023
 • in
 • Categorie:
 •  Massale tromboses bij jonge mensen die gezond zijn, ....  Robin de Boer 7-12-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:36

  Ook huisarts Jan Vingerhoets ziet dat mensen klachten krijgen na hun coronaprik. “Dan gaat het vaak om complicaties in de zin van stollingsproblemen, bloedingen of tromboses – hartinfarcten vallen ook in die categorie – beroertes,” somde hij op in het tv-programma Ongehoord Nieuws.

  Er vallen hem een paar dingen op. “Ik ben nu ruim 30 jaar huisarts. Een aantal dingen zie ik die ik in al die 30 jaar niet heb gezien,” zei hij. “Massale tromboses bij jonge mensen die gezond zijn, waarvan ik denk: dit ken ik helemaal niet. Een paar jaar geleden dacht ik: ik heb ongeveer alles al wel een keer meegemaakt, maar dit niet.”

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Dat valt wel op

  De huisarts ging verder: “Dwarslaesies op basis van auto-immuunaandoeningen, een afweer gericht tegen het eigen lichaam, bij jonge mensen. Een erkende bijwerking inmiddels. Die zie je nu wel en zag ik voorheen niet.”

  “Er zijn kwaadaardige aandoeningen bij jonge gezonde mensen die helemaal geen risicofactoren hebben. Dat valt wel op, dan ga je je wel achter je oren krabben: is hier iets aan de hand?”

  Vaker en langer ziek

  Wat Vingerhoets ook ziet, is dat de mensen die vaker geprikt zijn vaker en langer ziek worden door COVID-19. Onderzoek in Duitsland heeft dat inmiddels ook duidelijk aangetoond, benadrukte hij.

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.


  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten