Geheimzinnige Omtzigt blijft vaag over coalitieonderhandelingen met PVV

Datum:
 • donderdag 7 december 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • NSC-leider Pieter Omtzigt houdt nog altijd zijn lippen stijf op elkaar en onthult weinig over de voorwaarden voor mogelijke onderhandelingen met partijen zoals de PVV voor de vorming van een nieuw kabinet.
  7-12-2023

  Na een ontmoeting met VVD-leider Dilan Yeşilgöz en verkenner Ronald Plasterk herhaalde Omtzigt dat het handelen in lijn met de grondwet voor zijn partij "voorwaardelijk" is.
  Omtzigt heeft zijn principiële bezwaren tegen bepaalde aspecten van het PVV-verkiezingsprogramma, die volgens hem in strijd zijn met de grondwet, al vóór de verkiezingen geuit en herhaald tegenover de pers. Hij benoemde specifieke kwesties zoals gelijke behandeling van mensen, vrijheid van meningsuiting en het recht op gezinsleven, waarbij hij benadrukte dat deze punten nog steeds bespreekbaar zijn. Omtzigt benadrukt: "De grondrechten zijn niet een soort onderhandeling. Je kunt daar niet een stukje van afdoen."
  Wat betreft de vraag wat Wilders moet doen of laten om de deur naar onderhandelingen met Omtzigt te openen, blijft Omtzigt vaag. Het gesprek tussen Omtzigt en Wilders staat gepland voor woensdagmiddag bij Plasterk. Yeşilgöz deelde na het gesprek mee dat zij op veel punten dezelfde zorgen deelt als Omtzigt, waarbij ze het waarborgen van de rechtsstaat als een stevige eis noemde. Ze voegde echter toe dat het inhoudelijke gesprek nog moet plaatsvinden.
  (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
  De ingewikkelde situatie en ook de 'aantekeningen-gate' dragen niet bij aan de beloofde verbetering van een nieuwe bestuurscultuur, waar Omtzigt zich al geruime tijd voor inzet en waaraan deels de verkiezingswinst van de NSC kan worden toegeschreven. Eerder gaf Editie NL al aan dat 10% van de NSC-kiezers spijt heeft van hun stem. Het niet deelnemen aan een kabinet met de PVV kan mogelijk leiden tot afstraffing van de NSC en zelfs de VVD bij eventuele toekomstige verkiezingen.

  0 reacties :

  Een reactie posten