2023 is een jaar van recordkoude temperaturen – maar de media zwijgen

Datum:
 • zaterdag 9 december 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  In 2022 waarschuwde secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, ons dat het ‘code rood was voor de mensheid’ vanwege de veronderstelde opwarming van de aarde veroorzaakt door CO2- uitstoot door menselijke activiteiten, schrijft David Craig.

  Dit jaar verhoogde de heer Guterres de retoriek toen hij beweerde: “Het tijdperk van de opwarming van de aarde is voorbij; het tijdperk van het mondiale koken is aangebroken.”

  Deze zomer is ons verteld dat juli de warmste ooit was en we zijn overspoeld met berichten over ‘apocalyptische’ bosbranden in de Middellandse Zee (Spanje, Griekenland en Italië), de VS, Hawaï en Canada. Dus misschien hebben de heer Guterres en de klimaatcatastrofisten gelijk? Misschien zijn we allemaal voorbestemd om te sterven in een planetaire vuurbal, veroorzaakt door ons egoïstische gebruik van CO2 -uitstotende fossiele brandstoffen?

  Als je echter ‘2023 recordkoude’ zou Googlen, zou je een heel ander beeld kunnen krijgen van het weer van dit jaar:

  • Op 14 januari werd in Tongulakh, Siberië, een verbazingwekkende –62,4°C gemeten. In Tongulakh werd niet alleen de koudste temperatuur op aarde gemeten in 2023, maar ook het record voor stations aller tijden.
  • Op 4 februari 2023 kende de luchthaven van Halifax in Nova Scotia de koudste koude ooit gemeten, waarbij de temperatuur daalde tot –43°C (–45,4°F). Dit overtreft het vorige record van –41°C dat op 13 februari 1967 werd gevestigd. Veel andere plaatsen in Canada hebben ook nieuwe dagelijkse records gevestigd, met temperaturen lager dan –40°C. Op 19 februari daalde de temperatuur in Shepherd Bay, Nunavut tot –49,6°C (–57,3°F).
  • Het Verenigd Koninkrijk trotseerde op dinsdag 7 maart de koudste nacht van 2023, waarbij de temperaturen in verschillende regio’s daalden tot onder de –15 graden Celsius. Volgens de Independent, een Brits nieuwsportaal, onthulde het Britse Met Office dat de temperatuur in Kinbrace in de Schotse Hooglanden werd geregistreerd op –15,2 graden Celsius, waardoor het de koudste maart van het land is sinds 2010.
  • In februari rapporteerde de top van Mount Washington in New Hampshire een minimum gevoelstemperatuur van –78 graden Celsius (–108 Fahrenheit) – de koudste temperatuur ooit gemeten in de Verenigde Staten. Ondertussen zei de National Weather Service (NWS) in Caribou, Maine, dat er meldingen waren ontvangen van “vorstbevingen”. “Net als aardbevingen veroorzaken ze trillingen en donderende sensaties. Deze worden veroorzaakt door plotselinge scheuren in bevroren grond of ondergronds water als het erg koud is.”
  • In Boston, waar ambtenaren het openbare schoolsysteem sloten vanwege de naderende vorst, bereikte de lage temperatuur –23°C (–10°F), waarmee het dagrecord van meer dan een eeuw geleden werd verbroken, heeft de National Weather Service (NWS) gezegd. In Providence, Rhode Island, daalde het kwik tot –23°C (–9°F), ruim onder het vorige dieptepunt van –19°C (–2°F), dat in 1918 werd vastgesteld.
  • Sydney beleefde de koudste juniochtend ooit gemeten, met een minimumtemperatuur van 1,8°C in het Olympisch Park, volgens Miriam Bradbury, een senior meteoroloog bij het Bureau of Meteorology. Meer dan 100 weerstations in heel Australië registreerden zelfs de koudste minimumtemperaturen in mei ooit – met regelmatige vorst, sneeuwval en benedengemiddelde regenval.
  • Donderdag 1 juni zag mogelijk de laagste junitemperatuur ooit gemeten in Finland. Een weerstation in Lapland, Enontekiö Kilpisjärvi Saana, bereikte -7,7°C. Dit lijkt misschien niet zo koud voor Noord-Finland, waar de wintertemperaturen zo laag zijn als –51,5°C, maar de laatste keer dat Lapland in juni een minimumtemperatuur van –7°C zag, was op 3 juni 1962.
  • Extreme kou kwam abnormaal vroeg op Antarctica aan, met temperaturen die vanaf begin mei daalden tot onder de –75°C. Na het begin van de poolnacht is de winter op de Zuidpool begonnen, en daarmee ook de ijzige kou op het Russische onderzoeksstation Vostok. Al op 5 mei werd een minimum van –75°C gemeten, terwijl dit enkele dagen geleden nog verder daalde naar –76,4°C. Dit betekent een nieuw record voor de vroege winter. Ook de dagelijkse maximumtemperaturen dalen, vaak net onder de –70°C op het koudste continent van de aarde.
  • Een plotselinge en onverwachte golf van koude Arctische lucht overspoelde verschillende regio’s van Zuid-Amerika en verbrijzelde in zijn kielzog talloze kouderecords. Hoewel het momenteel zomer is op het zuidelijk halfrond, inclusief delen van Zuid-Amerika zoals Argentinië, Chili, Uruguay en delen van Brazilië, hebben sommige gebieden een drastische en snelle weersverandering ervaren, gaande van een hittegolf naar vorst in minder dan een jaar tijd. Op 18 februari 2023 ondervonden de meeste steden in Paraguay een scherpe temperatuurdaling, waarmee ze hun eerdere records voor minimumtemperaturen braken. De temperaturen varieerden in het hele land tussen 7° en 16°C (44,6-60,8°F), met de laagste metingen in het zuidoosten. De laagste temperatuur was 7,7 °C (45,9 °F), wat slechts 0,7 °C (1,2 °F) verwijderd is van het nationale laagterecord voor de maand februari. Het extreem koude weer zorgde ervoor dat minstens dertig steden in Argentinië op dezelfde dag hun maandelijkse kouderecords braken.

  Dus ondanks de waarschuwingen van de heer Guterres en de klimaatalarmisten voor planetaire oververhitting lijkt het erop dat dit jaar op elk continent recordkoude temperaturen zijn geregistreerd. Onze heersers en hun gehoorzame reguliere media hyperventileren en raken in paniek, en bombarderen ons met hun vele verhalen over de zogenaamde ‘recordhoge temperaturen’ van dit jaar en ‘de aarde in brand’, die blijkbaar veroorzaakt zijn door door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde. Toch is er altijd wel ergens op aarde dat het koudste temperatuurrecord ooit heeft gekend. Onze heersers en hun meegaande media houden er echter niet van om deze recordkoude temperaturen te vermelden, omdat ze niet passen in het verhaal van ‘de aarde kookt’. En onze heersers proberen ons er wanhopig van te overtuigen dat onze planeet oververhit raakt, dus moeten we energieonzekerheid, de-industrialisatie, massale werkloosheid en nationale verarming accepteren om de totaal onnodige en economisch suïcidale ‘Net Zero’ te bereiken. Ondertussen verhogen landen als China, India en Indonesië hun nationale CO 2 -uitstoot enorm terwijl ze onze industrieën en banen afpakken terwijl ze lachen om onze domheid.


  Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

  Telegram: t.me/dissidenteen  0 reacties :

  Een reactie posten