WHO-baas klaagt over ‘complottheorieën’: ‘Het is geen machtsgreep’

Datum:
 • zaterdag 18 november 2023
 • in
 • Categorie:
 • Volgens hem leven we in een tijd waarin ‘nepnieuws, leugens, complottheorieën, misinformatie en desinformatie welig tieren’.


  Robin de Boer 18-11-2023  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:42

  Tedros Adhanom Ghebreyesus is niet alleen de baas van de WHO, maar ook van het Ministerie van Waarheid. Hij voert een ware kruistocht tegen ‘misinformatie’.

  Volgens hem leven we in een tijd waarin ‘nepnieuws, leugens, complottheorieën, misinformatie en desinformatie welig tieren’. Dit keer gaat het om het pandemieverdrag waar hard aan gesleuteld wordt.

  Het document heeft betrekking op de tools die nodig zijn om ‘de volgende pandemie’ te bestrijden, maar gaat niet alleen over de volksgezondheid.

  over

  Niet alles loopt op rolletjes

  Critici waarschuwen dat het verdrag surveillance en censuur met zich meebrengt en de soevereiniteit van landen ondermijnt.

  Volgens Tedros doen deze critici beweringen die ‘volledig ongefundeerd, onwaar en onzin zijn’. Dat hij dit soort uitspraken doet, lijkt erop te wijzen dat achter de schermen niet alles op rolletjes loopt.

  Ook lijkt hij landen aan te sporen zo snel mogelijk propagandacampagnes te lanceren voor het verdrag. Hij noemt dit ‘het actief tegengaan van valse narratieven’.

  ‘Geen ruimte voor twijfel en verwarring’

  “Het is belangrijk dat ze communiceren met hun eigen burgers en hen ervan verzekeren dat deze overeenkomst de soevereiniteit van hun land uitdrukkelijk beschermt,” schrijft Tedros, die toevoegt dat er ‘geen ruimte mag bestaan voor twijfel en verwarring’.

  Hij vertelt alleen niet hoe het voorgestelde verdrag de nationale soevereiniteit dan ‘uitdrukkelijk beschermt’.

  [Reclaim The Net]

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack. 


  NieuwRechts  0 reacties :

  Een reactie posten